Makine Mühendisleri Odası yeni başkanını seçecek

Trabzon Makine Mühendisleri Odası için iki aday yarışacak

Makine Mühendisleri Odası yeni başkanını seçecek

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Makine Mühendisleri Odası(MMO) 14'üncü Dönem Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirilirken seçim de yarın(pazar) yapılacak.

Bugün gerçekleştirilen genel kurula KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve bir çok isim katıldı. 

Yarın gerçekleştirilecek seçimde Fulya Bankoğlu ve Ufuk Bulut başkanlık için yarışacak.

KTÜ Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bugün burada rektör olarak değil oda üyesi olarak konuşma yapacağım. Şu an da geri dönüp baktığımda iyi ki makina mühendisi olmuşum mesleğimle gurur duyuyorum onur duyuyorum biz gelirler az olduğu dönemde önemli olan zor zamanda bu işi çevirmek. Ben öğrencilerime her zaman şunu diyorum muhakkak odaya üye olun. Bu salon bize yetmiyor büyük bir camia olduk artık. Bu kadar mühendise ülkenin ihtiyacı var mı yok. Daha az ve kaliteli mühendis yetiştirmemiz lazım. Odamıza da burada büyük görev düşüyor okulumuzda daha çok konferans versinler.”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bu meslektin bir parçası olmaktan bu odanın bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Biz daha mühendisliğin mü’sünü bitirdiysek ne mutlu bize. Hayatımızda görebildiğimiz her noktada makine mühendisliğini görebiliyoruz. 2 tane problemden bahsetmem gerekirse şehrimde önemli bir üniversitemiz var. Büyük bir sıkıntımız var mezunlarımızı bu şehirde tutamıyoruz. Bende bu şehirde öğrenciydim şimdi mezun arkadaşlarımdan belki 1 tanesi şehirledir. Bu arkadaşları şehirde tutabilecek istihdamları yaratmalıyız. Stajyer arkadaşlara yardımcı oluyoruz gerçekten staj yeri bulabilmek için uğraşan arkadaşlarımız mevcut. Eğer bu şehirde üretim yapmak istiyorsak gençlerimizi bu şehirde tutmamız gerekiyor.”

Makine Mühendisleri Odası yeni başkanını seçecek

Makine Mühendisleri Odası yeni başkanını seçecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber