Maçka’da Ak Parti kongresinde son dakika çift liste oldu

Bakan Soylu’dan Başkan Koray Koçhan’a övgüler Yağdırdı; "Harikasın başkan"

Maçka’da Ak Parti kongresinde son dakika çift liste oldu
Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI

 
Maçka İlçe Kongresi’nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çift liste ile kongreye gidileceğini öğrenince “birlikte olun tek liste olun” mesajı verdi ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a teşekkür etti.
Fakat buna rağmen iki çift gidilen kongrede 304 oyun 262'sini alan Sedat Kongur yeniden Başkan seçilirken İbrahim Mazlum ise 39 oyda kaldı.
 
 
Bakan Süleyman Soylu, çocukluk döneminden bugüne siyasetin içinde olduğunu ifade ederek kongrede seçime gidilmeden önce şu mesajı verdi;
 
“Birbirimize omuz omuza ve kol kola olacağız. Biz insanız. Yürürken bile 40 defa hata yapıyoruz önemli olan makül ve iyi niyeti samimiyeti devam ettirebilmek. Ben Allah şahit Trabzon’da siyaset yaptığım dönem içerisinde bilmenizi isterimki işini bilen işinden başka birşeye karışmayan bir insanım. Evladınız olarak söylüyorum bunu bilmenizi isterim. Ben demokrat parti genel başkanlığı yaptım Trabzon kongresi oldu hiç karışmadım.
 
 
Başka yerlere karıştım çünkü sorumluluğu bende ama Trabzon’a karışmadım. Teşkilat başkanı oldum arkadaşlarım şahittir kendim belirledim ama burada kendi iradesi dışında başka bir irade ortaya koymadık. Bana kızdılar. Şalpazarı’nda kongre yaptırmadım diye. Evet yaptırmadım doğru. Çünkü kongre yaptırsaydık orda Allah muhafaza bir dağınıklık olsaydı ne olacaktı? Peki ne oldu? Yerel seçimi kaybettik. Şimdi kaçtayız 73’deyiz. Demekki bu üç seçimde Şalpazarı yukarı doğru çıkıyor. Şimdi Köprübaşı mesela.. Köprübaşı ilçe başkanını koy il başkanlığı yapsın. Temiz düzgün dürüst ve bize hizmeti olan bir kardeşimiz. Ona teşekkür ettik onun önerdiği bir isimde karar kıldık. İstişare önemlidir.
 
Burda eksik yanlış olmaz onu da ortadan beraber kaldıracağız.  Makulü değişebilecek bir şeyi asla yapayız bu meselelerde. Bu tip mesellerde yanlış müdahale edilmez. Ben siyasetin içinden geldim. Çocukluğumda
Adalet partisi döneminde babamın ilçe karar defterlerini yazardım. 8-9 yaşındayken. Hazırlardım getirirlerde kararları ben temize geçerdim sonra imzalarlardı babamla arkadaşları..
Herkes ittifak edemez tabiki ama kol kola omuz omuza yürüyeceğiz.
 
Ben şu anda teşkilat başkanlığını bıraktım şimdi İçişleri Bakanıyım. Asla da karışmıyorum işime bakıyorum. Benim işim şu anda İçişleri Bakanlığı.. Bana sorarlarsa fikrimi söylerim. Siyasette başkasının işine çomak sokulmaz. Sokulmaz siyasette. Ben bunu öğrendim. Herşeyin bir yolu var.
 
Onun için biz şimdi kongreye gidiyoruz. İlçe Başkanımız bize ilçemize, partimize güzel hizmetler etti. Kongre var şimdi başka adaylar da çıkabilirler.  Ama olurlarsa da olurlar. Mücadele ortaya koyarlar hak eden kazanır. Ha sorarlarsa şahsi kanaatim birlik içinde götürmek mücadele etmek bu işi derleyip toparlamaktır.
 
Çünkü bu kongreler bizi 2019’a taşıyacak kongrelerdir.
Burada belediye başkanımız Koray Koçhan’da var. O da ilçemize büyük hizmetleri oldu kendisine çok teşekkür ediyoruz.  Maçka’mızı güzelleştirdi, harika çalışmalara başarılara imza attı. Maçka için bizden ne istediyse yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. En başarılı belediye başkanlarımızdan biridir.
 
 
Kongre seçim sonrası 304 oyun 262'sini alan Sedat Kongur yeniden Başkan seçilirken İbrahim Mazlum ise 39 oyda kaldı.
 
 Mevcut başkan Sedat Kongur'un listesi şu şekildeydi;
Turgay Çoban, Hasan Bahçekapılı, Selahattin Akın, Lokman Kar, Ali Kölemen, Mustafa Karakaş, Ahmet Şahinler, Genç Aydın, Savaş Kara, Mustafa Yıldırım, Emine Dülger Çelik, Aydın Akyüz, Osman Aydemir, Nuray Çolak.
 
3 adayın birleştiği aday İbrahim Mazlum'un listesi ise şu şekildeydi; Ali Şahin, Ayşegül Aydemir, Enes Çavuş, Erdal Özgen, HAcer Koç, Mustafa Özdemir, Orhan Yavuz, Orkan Gülen, Ömer Çolak, Safiye Odabaş, Süleyman Balaban, Veysel Kaya, Yasin Yıldız, Yılmaz Akman.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber