Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!

Trabzon’da çekilen film Kalandar Soğuğu, Forum AVM’de galasını gerçekleştirdi.

Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!

Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST), 16-26 Ağustos tarihleri arasında muhteşem bir organizasyona imza atıyor.

 
Düzenlediği etkinlikler ve her akşam gösterime sunduğu filmlerle on binlerce kişi tarafından büyük ilgi gören TUFFEST, Forum AVM’de Kalandar Soğuğu filminin galasını gerçekleştirdi.
 
Galaya, Kalandar Soğuğu filmi yönetmeni Mustafa Kara, film oyuncuları, film teknik ekibi, Festival Danışma Kurulu Başkanı Asım Aykan, Festival Başkanı Dursun Çağlayan, Festival Genel Koordinatörü Ruhi Semiz, Festival Denetleme ve Yürütme Kurulu Basın Sözcüsü Fedai Çakır, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstnü, Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci, Trabzon Tiyatro Müdürü Uğur Keleş ve birçok davetli katıldı.
 
Saat 18.30’da başlayan kokteylin ardından 19.00’da Kalandar Soğuğu filmi izlendi. Film sonrasında film ekibi ve izleyicilerle söyleşi gerçekleştirildi.

Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!
 
Rüya filminin galası yapıldı
 
TUFFEST kapsamında Rüye filminin galası gerçekleştirildi
 
16-26 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilen Uluslararası Film Festivali kapsamında Rüya filminin galası yapıldı. Birçok önemli filme imza atmış ödüllü yönetmen Derviş Zaim, ‘Rüya’ adlı filmle TUFFEST’te yer aldı.
 
Forum AVM’de yapılan galaya yönetmen Deviş Zaim, festival ekibi ve birçok vatandaş katıldı. Festivalin Trabzon için çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Zaim, Trabzon’da olmaktan da mutlu olduğunu söyledi.
 
Festival hakkında düşüncelerini belirten Zaim, “Trabzon’da ilk kez film festivali yapılıyor. Kültürel faaliyetlerin artması zorunluluktur. Festivalde yer aldığım filmim içinde yaşadığımız coğrafyanın geçmiş ve geleceğine yönelik ayna tutmaktadır. Bu bağlamda keyifli bir iki saat sunuyor. Bu tür faaliyetler desteklenmelidir. Karadeniz’de böyle bir etkinliğin açlığı hissediliyordu. Asıl olan şey bundan sonra şehrin ve insanın bu festivale sahip çıkmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!
 
Bu serginin eşi benzeri yok!
 
Film afişlerinin son ustalarından İbrahim Enez’in sergisi Forum AVM’de sergilendi
 
1961’de profesyonel olarak gazeteciliğe başlayan, artist, sinema, ses ve perde gibi dönemin sinema magazin ağırlıklı dergilerinde çalışan, birçok yayın kuruluşuna özel arşivinden görsel malzeme katkısında bulunan Trabzonlu İbrahim Enez’in Yağlı Boya Türk Sineması Film Afişleri Sergisi Forum AVM’de sergilendi. Birbirinden özel ve güzel olarak hazırlanmış sergiye Trabzon Uluslararası Film Festivali Başkanı Dursun Çağlayan, Festival Genel Koordinatörü Ruhi Semiz, Festival Denetleme ve Yürütme Kurulu Basın Sözcüsü Fedai Çakır ve birçok vatandaş katıldı.

Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!

Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!

Kalandar Soğuğu’ndan muhteşem gala!
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler