Genç: "Çift başlılık bitecek"

Ortahisar Belediye Başkanı Genç mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Genç: "Çift başlılık bitecek"

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam ediyor. Mahalle ve esnaf ziyaretleriyle vatandaşlara cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Başkan Genç, yeni sistemin en önemli artısının hızlı karar alınabilmesine imkan sağlayan bir sistem olması olduğunu söyledi.  


Cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin siyasi çekişmeleri ortadan kaldıracağını belirten Başkan Genç "Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı ve başbakan çekişmesi sona erecek. Vesayet kurumları ortadan kalkacak. İktidar bütün bürokrasiye hakim olacak. 12 Eylül zihniyetine dur diyeceğiz. Daha demokratik, daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Tüm halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda evet diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı görüyorum" dedi.



SİYASİ ÇEKİŞMELERDEN YORULDUK

Referandumun Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek halkımıza neden evet denilmesi gerektiğini anlatacağız. Ortahisar,  geleceğimiz için 'evet' diyecek. Bundan en ufak şüphem yok. Ancak istiyoruz ki Ortahisar'da 16 Nisan'da rekor kıralım. Halkımız siyasi çekişmelerden, polemiklerden bıktı. Bu kısırdöngüler, hem halkı hem de devleti yoruyor." diye konuştu.



MECLİS, CUMHURBAŞKANINI DENETLEYECEK

Referandum ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, vatandaşların referandumla ve yeni sistemle ilgili merak ettikleri soruları da yanıtladı. Vatandaşlardan tarafından kendisine yöneltilen, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek kişiye bütün yetkileri verdiğiyle ilgili soruya Başkan Genç şöyle cevap verdi: "Yeni sistemde TBMM cumhurbaşkanını denetleyecek. Bütün çıkan kararnameler mecliste onaylanmak zorunda. Bu da yetmiyor. Mecliste onaylansa bile muhalefetin ilgili kararnameyi Anayasa Mahkemesi'ne götürme hakkı var. Yeni sistem böyle işleyecek. Meclis, kararnameleri inceleyerek, denetleyecek." 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler