Derviş Çelenk: “Bu şehre ihanet edemezsiniz”

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk, Başkan Gümrükçüoğlu’na sert sözlerle yüklendi.

Derviş Çelenk: “Bu şehre ihanet edemezsiniz”

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk, Trabzon’da son zamanlarda meydana gelen yangınlarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na “İtfaiye kurumunu gözden geçirmiş midir? Ayrıca ilçe belediyelerinin bu tür yangın olaylarındaki ekipmanını kontrol etmiş midir? Eksiklerini tamamlama yoluna gitmiş midir? Arsin Organize Bölgesine bir itfaiye istasyonu neden kurulmadı?” sorularını yönelten Derviş Çelenk, “Haftanın bir günü Trabzon’da, altı günü ise Ankara ve İstanbul’da bulunarak bu şehre ihanet edemezsiniz.” ifadelerini kullandı.
 
Derviş Çelenk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
           
“Son günlerde şehrimizde çıkan yangın olaylarında can ve mal kayıpları meydana gelmiştir. Bu yangın olaylarında görülüyor ki, şehrin hem coğrafi yapısı hem de imarı bu yangınlara müdahale etmekte büyük sıkıntılar yaşatmıştır. Bunlara örnek Boztepe, Pelitli, Arsin Organize Sanayi, Gürgen Dağı ve son olarak da Sürmene Çamburnu Orman yangınları gösterebiliriz. Bu coğrafi ve imar sıkıntılarına bir de itfaiye kurumumuzun yeterli olup olmadığı ve personelin ne kadar eğitimli olup olmadığı bizlerde soru işareti bırakmıştır. Büyükşehir Belediyesinin özellikle bu tür yangın olaylarında yeterli olmadığını gördük. İlçe Belediyelerinde ise durum daha da vahimdir.
 
Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu acaba kendi bünyesinde bulunan İtfaiye kurumunu gözden geçirmiş midir? Ayrıca ilçe belediyelerinin bu tür yangın olaylarındaki ekipmanını kontrol etmiş midir? Eksiklerini tamamlama yoluna gitmiş midir? Trabzon’umuza istihdam sağlayan Arsin Organize Bölgesindeki durum çok daha vahimdir. Zor şartlar altında bölgemize hizmet veren ve bu zor ekonomik şartlarda bünyesinde eleman çalıştıran Üç Yıldız Mobilyanın Fabrikası alevlere teslim olmuş, milyonlar lira zarara uğramışken bu bölgede istenmesine rağmen, bir itfaiye istasyonu neden kurulmadı? Bu olaylarda kader değip mi geçiştirilecektir. Bu tür afetlerde geç kalınmışsa, bunun sorumluları da hesap vermelidirler. Haftanın bir günü Trabzon’da, altı günü ise Ankara ve İstanbul’da bulunarak bu şehre ihanet edemezsiniz. Trabzon halkı uzaktan kumanda ile yönetilmeyi hak etmiyor. Her felaketten sonra geçmiş olsun veya taziye ziyaretlerine gitmek, çok da anlamlı olmasa gerek.
 
Trabzon’un imarı ve coğrafi durumu tekrar gözden geçirilerek, yol, su, kanalizasyon, sel, yangın gibi durumlarda daha profesyonel ekiplerle ve makinelerle hizmet edilip, sorunları küçükken büyümeden önlenmelidir. her ölümü veya afeti kadere bağlamak biraz fazla acemilik ve kadercilik olur. Artık bu şehrin yönetim kadrolarında yer alan birim başkanlarının, başta Büyükşehir Belediye Başkanının bu şehre daha fazla zaman ayırmalarını bekliyoruz. Bu halk size gereğinden fazla destek vermiştir. Sizlerde görevinizi yapın. Son günlerde yaşanan bu tür olaylarda içimiz acırken, son olarak Sürmene’de çıkan yangında ciğerimiz yanmıştır. Yangın sebepleri çok yönlü araştırılmalıdır. Bu yanan bölgenin en kısa zamanda yeniden yeşertilmeli ve eski halini alması sağlanmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler