Bakan Süleyman Soylu Trabzon'dan ABD'ye yüklendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu incindiği konuyu açıkladı ve Trabzon’dan ABD’ye yüklendi.

Bakan Süleyman Soylu Trabzon'dan ABD'ye yüklendi

Haber61 - Haber Servisi - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.


Bakan Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada “İncindiğim konu şu. Temel hak ve özgürlükler konusunda Terör örgütlerinin esi bizden daha fazla çıkıyor.  Çalışan işçiler öldürülüyor. Tek bir insan hakları savunucusu sesini çıkarmıyor. Ben kimlerin bazı olaylarda ses çıkardığını ve sesiz kaldığını görebiliyorum. Burada oyuna gelmeyelim. Terörle mücadele konusunda çok önemli kıstaslarımız var. Hukuksuz bir şey yapmıyoruz. Teröristlerle vatandaşı bir arada gördüğümüz yerlerde müdahale yapmıyoruz.” dedi.

ABD’YE YÜKLENDİ

Bakan Süleyman Soylu, ABD’nin PYD’ye yaptığı desteğe değinerek, “Biz terörle mücadele ederken ben PYD’ye destek veriyorum diyen müttefiklerimiz hoş bir şey yapmıyor. Türkiye’nin içine sızdırılmaya çalışılan füzeler konusu önümüzdeki günlerde soracağımız konuların başında geliyor. PKK’ya silah desteğini soracağız. İsteyerek istemeyerek ama bunlar Türkiye’ye geliyor. Biz müttefiklerimizle ilgili sorumluluğunu yerine getiren bir ülkeyiz. İkircikli davranış içinde olmadık olmayacağız. Ama müttefiklerimizin bu tutumu sergilemesi gerekli tedbirleri almamızı gerektirecektir.” ifadelerini kullandı.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber