Bakan açıkladı: Yangınlar sona erdi!

Bakan Pakdemirli yangınlarla ilgili açıklama yaptı

Bakan açıkladı: Yangınlar sona erdi!

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'da ve Karadeniz'in çeşitli illerinde gerçekleşen yangınlarla ilgili olarak dün Trabzon'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamada bulundu.

Bakan Pakdemirli tüm yangınların kontrol altına alındığını açıklayarak şu an itibariyle yangınların söndürüldüğünü ve bazı bölgelerde soğutma çalışmalşarının sürdürüğünü dile getirdi.

Pakdemirli şu ifadeleri kullandı;

Trabzon'da 65 ayrı bölgede ayrıca bölgede diğer illerde de çıkan yangınlar vardı. Trabzon haricindeki illerin hepsindeki yangınlar söndürüldü.  23 ilden 40 tane araç takviyesi yapıldı. Diğer illerden de personellerimiz buraya geldiler. Gece boyunca hep birlikte beraberdik. Hem Araklı hem de Dernekpazarı'danki çalışmaları inceledik. Dün gecede hiç başlamamış olan bir yangın da Maçka'da çıktı onları da söndürdük. Vakfıkebir'de küçük bir yangın çıktı o da söndürüldü. Rüzgarın çok şiddetli olması, nemin mevsimin çok altında olması gibi şartlarda ekiplerimiz çalıştı. Tüm yangınlar kontrol edildi. Ya söndürüldü ya da soğutma faaliyetleri devam ediyor. Şuan itibarıyla yangınlar tamamen sona erdirilmiştir. Toplamda 280 hektar örtü şeklinde alan zarar gördü. Bunun önemli bölümü de fındıklık. Bu yangında gösterilen hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyorum meteoroloji şartlarına göre bahçe temizliklerini yapmaları gerekmektedir. Tekrar teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber