Avrasya Üniversitesi yanına o projede sona gelindi

5 yıldızlı otel düzeltmesi.

Avrasya Üniversitesi yanına o projede sona gelindi

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’da bir tane daha 5 yıldızlı otel hizmete girecek. Yalıncak’ta Avrasya Üniversitesi’nin hemen yanındaki mülkü hazineye ait olan alanda otel yapımına başlandığı öğrenildi. 12 bin dönüm arazi üzerine yapılacak olan otelin 200 yataklı olduğu öğrenildi.


Otel projesiyle ilgili bugün Kuzey Ekspres’te yayınlanan haberde hazineden kiralanan alanda 4 yıldır çivi çakılmadığı eleştirilmişti. Projeyi yapan  Gürler İnşaat Sanayi ve Dış Tic. Ltd.Şti. Genel Müdür Abdullah Gür’den yazılı açıklama geldi. 

Açıklamada projenin de görseli yer alırken projenin gerçekleştirilmesi için yasal prosedürler uygulandığı öğrenildi.

Abdullah Gür’den yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Trabzon yerel basınında yer alan bazı asılsız iddialara istinaden aşağıdaki açıklamayı yapmak zarureti doğmuştur. 1967 yılından beri Türkiye’de ve Yurtdışında onlarca proje gerçekleştiren %100 Türk sermayeli şirketimiz, kendi memleketimiz Trabzon’a 5 yıldızlı otel yatırımı yaparak istihdama katkı yapmak istemiştir. Şirket ortaklarımızın tamamı Trabzon nüfusuna kayıtlıdır. Yalıncak’ta yer alan arazinin tahsisi, Maliye Bakanlığı’nın onayı ile 30.11.2016 tarihinde şirketimize devredilmiştir. Şirketimiz mevzuat uyarınca gereken ÇED raporu, Turizm Yatırım Belgesi ve Yatırım Teşvik Belgesine haizdir. Şirketimizin yaptığı bütün işlemler ilgili idarelerin onayı ile yasal mevzuat çerçevesinde
gerçekleştirilmektedir. Arazide bulunan eski binalar yıkılmış ve gerekli proje çalışmaları tamamlanarak ruhsat başvurusunda bulunulmuştur. Zorunlu bütün ruhsat harçları yatırılmış ve inşaat ruhsat izninin imzalanması
beklenmektedir. Gerekli izinlerin tamamlanması ile biran evvel inşaatı bitirerek, Trabzon’umuza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kuzey Ekspres’te ise şu haber yayınlandı; 

ARAP YATIRIMCIYA VERİLDİ, 4 YILDA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Yalıncak’ta mülkiyeti Hazine’ye ait olan 12 bin 620 metrekarelik arazi, 5 yıldızlı otel yapımı için önce Arap yatırımcıya tahsis edildi, sonra Arapların da ortak olduğu Türk şirketine devredildi ama 4 yıldır bir çivi dahi çakılmadı.

ŞİRKET İSTANBUL’DA

2013 Mayıs’ında 49 yıllığına Suudi Arabistan vatandaşı Saleh Mabrouk ve Hisbam Younis Yahya’nın İstanbul’da kurdukları Anda Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Ltd. Şti’ne tahsis edilen arazide; sözleşme gereği tüm işlemler tamamlanarak bir yıl içinde inşaata başlanacaktı. Sözleşmede makul neden kaydıyla inşaat için bir yıl ek süre verilebileceği yazıyordu.

GERİ ALINMALIYDI

Bir yıl dolunca iki Arap’ın ortak olduğu şirketin ismi Anda Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Tic. A.Ş. oldu ve bir yıl ek süre isteyip aldı. Ek sürenin dolmasına yakın yeni şirket yatırım teşvik belgesi aldı. İki yıl sonra 1 Şubat 2017 tarihinde ise firmanın teşvik belgesi iptal edildi. Şartnameye göre 2 yıl içinde inşaata başlanmadığı için arazinin geri alınması gerekiyordu.

BU ISRAR NİYEDİR?

Yalıncak’ta bugün Trabzon’un en kıymetli arazilerinden biri olan takriben değeri 40-50 milyon lira civarında olan bu araziyi, Valiliğin Anda Gayrimenkul Geliştirme ve İnş Tic A.Ş’den neden geri almadığı merak ediliyor. Şartnamenin 4. ve 7. maddelerine aykırı uygulamaya rağmen aynı firmada niçin ısrarcı olunduğu sorusu kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber