Anahtar Deliği - 09.01.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği - 09.01.2017
YİNE AYNI KOKULAR GELİYOR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, transferlerde herşeyi kendi kontrol ediyor izlenimi vermişti.

Trabzonspor üzerinde aynı menajer çetesinin menfaat sağlamak için uğraş vermesine izin vermeyecekti! Ama son yapılan hamleler işin hiç böyle olmadığını gösteriyor.

Ey Ersun Yanal! Bu takımı yine sen eline aldın! Yine sen birşeyler yapıyorsun..

Yine sana yakın çevreler iş başında! Yanlış bir hamle yapma! Bu takım sadece başkanın yada yönetimin değil. Milyonlarca Trabzonspor taraftarının…

Bunu unutma!  Trabzonspor As Başkanı Ahmet Çubukçu’dan Trabzonspor’u kullandırtmamasını bekliyoruz!

Trabzon’un evladı olarak…

Trabzon’da oturmasın..

Gerekirse İstanbul’a başkanın yanına gitsin. Son Başkanın Antalya ziyaretinde neler oldu anlatsın!

Yada öğrensin..

SÜMENE ÜZERİNDEN ALGI YARATMAK!

Trabzon Sürmene İlçesi’nde yaşanan yangın olayı sonrası bunu siyasete alet etmek isteyenler çıktı.

Bakanlarımız Veysel Eroğlu, Süleyman Soylu, “Burada yeniden ağaçlandırma yapılacak” dese de kafi gelmedi onlar için.. Onların hedefinde Ak Parti vardı. İktidar vardı. Bu kadar ucuz siyaset olur mu? Bakın Barış Yarkadaş, diyorki; “Trabzon Sürmene’de Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar Emiri’ne orman yanıyor. Emir’e yatırım alanı mı? açılıyor”  Buna karşılık olarak Ayşe Sula Köseoğlu, “Algı operasyonu ile sinekten yağ çıkarma çabanızı kınıyorum!  O helikopter gezisinde ben de vardım ve Akyazı, Sümela ve Uzungöl gezildi..!” ifadelerini kullandı.

Bu da yetmedi! 

Bir tane sosyal medyada mesaj hazırlayıp kopyalayım binlercesini trollerle her tarafa yaymaya başladılar. Şu mesaj herkese gitti;

- Efendim bi haber aldık. Katar Emiri Karadeniz’e yatırım yapacakmış. Fırsata çevirelim mi?

+ Evet orman yak

- Ama kış günü?

+ Benzin kullan.

Güya iktidarın konuşması gibi Sürmene üzerinden suçlama yapıyorlar.

Yangın nasıl çıktığını görmeden!

Yangına müdahaleyi görmeden!

Burası ağaçlandırılacak tekrar denilmesini umursamadan!

Yapmayın şöyle ucuz numaralar!

Yemiyor artık..

Gerçeklerle uğraşın doğru tespitlerle yaklaşın.

Kamuoyunun bilinçli aydınlatın.

Ağaçlandırılacak dendiyse takipçisi olun.

O PROJEYİ DİLLERİNE DOLAYANLAR

Çamburnu Tesisleri’ni yıllardır Hancıoğlu Kardeşler yönetir.

Onların arazisi hemen yanan yerin altındadır. Yanan yere komşudurlar. Aralarında iki dönemeç iki yol vardır. Yani tesisin yukarısındaki orman arazisinde 25 yıl önce kiraladıkları alanı korur kollarlar. İnsanlara dinlenme alanı yapmak için çabalarlar. Hatta o tesisleri kötü iş de yapsa zarar da etse kapatmazlar! Baba toprağıdır Sürmene kazansın Trabzon kazansın derler. Biz kazanmasak da olur, zaten İstanbul’da işlerimiz çok yoğun..

İyi niyetiyle hareket ederler. O gece de sabaha kadar uğraş verdiler. Şemsettin Hancı, “yüreğimiz yandı çok üzüldük sabaha kadar uyumadık” dedi. Yani bunlar ortadayken onlara “yok projeleri vardı acaba..” gibi şüphe uyandırıcı kafalarda kirli iftira bırakıcı uslup kullanarak saldırmak kime ne yararı var? Ayıptır el insaf! Orada yangını sorumsuzca başlatanlardan ne farkını var! Yangına benzinle gitmeyin. Ayrıca güneş balçıkla sıvanmaz bunu da bilin.

KALANDAR ÖDÜLE DOYMUYOR

'Kalandar Soğuğu' ABD'den Ödülle Döndü'

Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı "Kalandar Soğuğu", ABD'de düzenlenen Asya Dünyası Film Festivali'nde "En iyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görüldü.

Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu", Asya Dünyası Film Festivali"nden ödülle ayrıldı.

89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda, Türkiye'nin adayı olarak da seçilen "Kalandar Soğuğu" filmi, ABD'de düzenlenen, 51 ülkenin Oscar ve Golden Globe'a aday gösterilen filmlerin yarıştığı festivalin Los Angeles`da yapılan ödül töreninde, "En iyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin sahibi oldu.

Ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödül alan, yapımcılığını Nermin Aytekin'in üstlendiği film, geçen ay da Almanya'da düzenlenen "Hamburg Film Festivali"nin Kaleideskop bölümünde "En İyi Film", İsrail'de düzenlenen "32. Hayfa Film Festivali"nde ise "Golden Anchor En İyi Film" ve "FEDEORA En İyi Film" ödüllerini almıştı.

Mustafa Kara'nın, Bilal Sert ile senaryosunu kaleme aldığı film, insan doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi anlatıyor.

TRT'nin ortak yapımcısı olduğu, dünya prömiyerini Tokyo'da gerçekleştiren ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül alan filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet rol alıyor.

MEYDANIN PROFİLİ DEĞİŞİYOR

Trabzon’un meydan bölgesinde esnaf profili değişmeye başladı. Küçük balık büyük balıklara yem olurken değişim de yaşanıyor. Yıllarca randevu verip sevenlerimizi beklediğimiz, saatlerce oturup sohbetler ettiğimiz mekanlar artık değişir. Ya büyük markanın bünyesine karışıyor yada kapanıyor. Mitra Cafe bunlardan bir tanesi. Son olarak o  da ‘artık yokum’ dedi.

Mitra hemen yanındaki Cemil Usta’ya devretti.

Artık Mitra’nın yeri Cemil Usta’nın olacak.

Ay sonu devredileceğini öğrendik.

Ne diyelim hayırlı olsun.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler