Diğer

Diğer

Su sporları

Sporun, yaşamımız için çok çeşitli yararları var.

Sağlıklı, dayanıklı, güçlü ve mutlu olmamızı sağlaması sporun en önemli yararları arasında. 
Tüm insanların sağlıklı bir yaşam için spor yapması gerekir. Spor yapmak için gerek toprağı,

Gerek suyu, gerek havayı hatta dağları bile kullanabilirsiniz. Bu hafta Karadeniz bölgesinde olduğumuzdan deniz ve su sporlarına yönelmek istedim.

Su sporlarının çoğu tüm vücudun çalışmasını sağlar. Su sporları hem çok çeşitli hem de çok eğlencelidir.

Başlıca su sporları şunlardır.

Yüzme, Sörf, Serbest Dalış, Yelken, Kano, Rafting, Kürek gibi sporları örnek gösterebiliriz.

Bu spor dallarında mutlak yüzme bilgisi ve eğitim olmalıdır. Yüzme konusunda eğitimsiz olanlar bu spor dallarını uygulaması ve başarıya ulaşma şansları zayıftır.

Peki, bölgemiz bu güzel spor dalları için hazır mı?

Bunu sorunun cevabı için çok sorunun yanıt bulması gerekli aslında. Bölgemizde yeterli tesis, yeterli sporcu ve eğitmen var mı?

Cevap:Yok

Türkiye’de toplam dalış alanı 300 ve Karadeniz bölgesinde bu sayı sadece onlarla gösterilebilir.

Eğitmen durumu da keza çok yeterli değil. Tesisler ise yavaş yavaş beş yıldızlı otellerin açılmasıyla birlikte yavaş yavaş artmaya başladı. Bu noktada otellere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Çünkü oteller bu konuda gerek misafir gerek tesis anlamında bölgede büyük bir önem teşkil etmekte. Akdeniz ve ege bölgesinde su sporlarının yaygınlaşması ve gelişmesinde otelcilik sektörünün çok etkili olduğu görülmektedir. Umarım bölgemizde de su sporları konusunda olumlu gelişmeler olur ve güzelim deniz bölgemiz bu konuda iyi bir noktaya gelir.

Eğer su sporlarında gelişmeler olur ise bölge ekonomisi, sağlık, turizm gibi birçok alanda gelişme sağlanacaktır.

Nüfusumuz genç ve dinamik. Bu güzel gençlerimizi spora teşvik edip onları su sporlarına yönlendirebilirsek sağlıklı bir nesil, ekonomisi canlı bir şehir ve turizme açık bir bölge yaratmış olacağız.

Bölgemiz doğa şartları sörf ve tüplü dalış için bazen uygun olmayabiliyor. Fakat yüzme, yelken, kano, rafting vs.. birçok su sporu için uygun. Gençlerimiz bu konuda değerlendirilmeli ve su sporlarına teşvik edilmeli.

Su sporları tabi ki çok dikkatli olunması ve eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu konuda çok dikkatli olunmalı, eğer yüzme eğitimlerimiz yok ise kesinlikle su sporlarına yönenilmemelidir.

Bu uyarıları olumsuz bir sonuç ve haber almamak için özellikle belirtmek istedim.

Bir konuda eğlence sektörü ve turizmde suda yapılan aktiviteler var. Jet ski, su kayağı, sürat teknesi ile çekilen banana "muz" ve ringo "hamburger" ile tek ve çift kişilik kano, deniz bisikleti "yunus" ve sörf bisikleti gibi aktiviteler de bölgemizde maalesef yaygın değil. Bu noktada yukarıda da belirttiğimiz gibi Otellerin ve Tesislerin açılması halkımızın ve bölgeye gelen turistler için hem eğlenceli hem de sağlıklı aktiviteler olarak bölgeye değer ve önem katacaktır.

Hadi gençler suya ve spora…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR