Arif Çetin

Arif Çetin

Stratejik Galibiyet

Trabzonspor ligdeki kader maçlarından birisini kazandı. Bitime haftalar kala, şu andaki konumu itibariyle en yakın iki rakibi olan İstanbul Başakşehir'den sonra Bursaspor'u da olası puan eşitliğinde geride bırakıyor. Başakşehir ve Bursaspor ile deplasmanda oynanan ilk maçlar berabere biterken, Avni Aker'deki maçları ise Trabzonspor kazandı. 

Ersun Hoca'nın Rize'de kazanan kadroyu bozmadan devam etmesi yerindeydi. Belki haftalardır formsuz olan Erkan Zengin'i dinlendirir mi diye düşündük ama, Hoca'nın niyeti Erkan Zengin'i bir şekilde kaybetmemek adına planlanmış. 

Bursaspor oyun itibariyle belki de sezonun en iyi top oynayan takımı. Son haftada aldığı farklı skorun verdiği moral ile geldi Trabzon'a. Bursaspor'un kendi sahasında bol gollü galibiyetlere alışık olsak da, deplasmandaki kayıplarını da biliyorduk. Maç öncesi göstergeler Bursaspor'dan yanaydı ancak, dengede giden bir oyun vardı ilk yarıda sahada. Cardozo'nun verimsizliği, Erkan Zengin'in önlenemeyen düşüşü, Deniz Yılmaz'ın birşeyler yapmaya çalışan ama bal üretmeyen koşuşturmalarının yanında son haftaların formda ismi Uğur Demirok'un kusursuz oyununu kayıt altına alalım. 

Bosingwa'nın sakatlığı sonrasında Fatih Atik'in oyuna dahil olması ve Medjani'nin gerçek mevkisi savunmanın merkezine geçmesi, acaba Trabzonspor orta sahası düşer mi diye sorusunu gündeme getirdi. Bursaspor'un beklenenin gerisinde olması, orta sahadaki bu açığı pek belli etmedi. 

İkinci yarı sürpriz bir golle başladı. Golden sonra rakibin agresifleşmesini beklerken tam tersi oldu. Bursaspor sahadan daha da silindi. Bu dakikalarda Trabzonspor çok pozisyon buldu. Ama ön bölgedeki Özer, Erkan, Deniz ve Cardozo'nun hızlı olmaması farkın açılmasını engelledi.
Her ne kadar çok parlak bir oyun izlemesek de, geçtiğimiz haftalardaki rakibe teslim olan takım yerine oyunu kontrol eden bir Trabzonspor vardı sahada. Bu taraftarı mutlu etti. 

Takımda öne çıkan oyuncular olarak sırasıyla Uğur Demirok, Hakan Arıkan, Özer Hurmacı isimlerini sayabiliriz. Erkan Zengin ve Oscar Cardozo ise hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.
STRATEJİK GALİBİYET

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR