Diğer

Diğer

Sporda sonuç için kendinize bir koç seçin

Yaradılışımızdan günümüze insaoğlunun, sağlıklı kalabilmesini hareket etmesine ve vücudunu düzenli egzersizlerle geliştirmesine bağlayabiliriz. İlk çağlarda avlanan, ağaçlara tırmanan, dağlarda tüm zorluklara karşı yürüyebilen bir insanoğlu kendini tüm zorluklara karşı koruyabilmiş ve dayanıklılığını artırabilmiştir.

Günümüze geldiğimizde insanların bu tür doğal yöntemlerle spor yapamadığını farketmekteyiz. Bunun bilincine varan insanoğlu 20.yüzyılda spor salonlarını keşfederek bu boşluğu doldurmuşlardır. Şuanki spor salonlarında dağda yürüyemeyen, avlanamayan insanların harcadıkları kalorileri yakmayı sağlayan makineler, ağırlık egzersizleri, plates dersleri, koşu bantları vs.. gibi birçok aktiviteyle iyi sonuçlara varılmaktadır.

Peki bu noktada spor konusunda acemi isek,yada yol haritamız yoksa ne yapmalıyız?

Bu sorunun cevabı aslında eğitimin temeline indiğimizde ilk karşımıza çıkan terim “Öğretmen” dir.

Günümüzde artık spor salonlarında spor egzersizlerini yaptıracak öğretmenler var. Biz bu öğretmenlere Türkçe “Koç” diyebiliriz. İş o kadar detaylandı ki artık beslenmenizden, spor egzersizlerine, uyku düzeninden, motivasyon desteğine kadar sizinle ilgilenen koçlar var. Bu koçlara “Personal Training” diyoruz.

personel-training.jpg

Peki Nedir Bu Personel Training? Bize ne gibi avantajlar sağlar?

Personal Training, profesyonel eğitmen tarafından kişiye özel egzersiz programları hazırlanarak, antrenman süresince eğitmen ile bire bir uygulanmasıdır. Personal trainer (Kişisel Antrenör), kişilerin farklı ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için egzersiz planı hazırlarken standart programlardan farklı olarak; sporcunun sağlık durumu, fizyolojik durumu, spor geçmişi, yaşam tarzı, alışkanlıkları ve psikolojik durumu (sinirli, mutsuz, çabuk sıkılan vb…) dikkate alınarak, ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda egzersiz programı hazırlar. Çalışmaların tüm detayları sporcuya (client) özeldir. Eğer arzu ederse periyodik ölçümler, nabız ve tansiyon kontrolü ilave testler yaparak gelişim takip edebilir. Hedeflenen sonuca ulaşmanın anahtarı, kişilerin antrenman programlarına düzenli, disiplinli ve ayrıntılara dikkat ederek uygulamalarına bağlıdır. Personal Trainer (Kişisel Antrenör) bütün bunların aksamadan yapılması sağlayan ve kişilerin beklentileri doğrultusunda hedeflenen sonuca ulaşmaları için yardımcı olan kişidir. Personal Training, sağlık kulüplerinde ve fitness merkezlerinde ücretsiz olarak verilen standart bir uygulama değildir. Standartların çok üzerinde olan bu hizmet artı bir ücretlendirmeye tabi tutulur.

,-001.jpg

Personal Training'in Faydaları

- Kas gücü artar,Kas dayanıklılıgı artar,Kas kütlesi artar,Vücut yağ oranı düşer,En önemlisi Kardiyovasküler kapasiteyi artırır.

Diğer faktörler:Enerji seviyesi artar,Daha dinç olmak ve düşünebilmek,Genç kalmak,Hastalıklara engel olmak,İlaç kullanımını engellemek,Uykunun düzene girmesi,Kemik yapisinin güçlenmesi,Daha uzun ve sağlıklı yaşam

Psikolojik Faktörler:Kendine güven artar,Depresyon ve sıkıntıyı azaltır,Motivasyonu artırır.Beyinde Endorphin salgılanmasi sonucu..mutluluk duygusu saglanir.

Yukarıda da belirtildiği gibi Personel training ile yola çıkıldığında sakatlık riskinizin azaldığını,acaba ne yapmalıyım bugün?Sorusunun cevabını bulduğunuzu ve sonuca hızlı birşeklide ulaştığınızı göreceksiniz.

personaltrainer2.jpg

Şuan Spa Müdürlüğünü yaptığım Trabzon Ramada Plaza’da fitness de onlarca kişiyle birebir personel training’lik yapıyoruz. Ve bu konuda herkes memnun.Spora geldiklerinde başlarında kendisiyle ilgilenen bir eğitmenin olması ona güven ve motiveyi aşılıyor. Bu işten memnun kalan sporcu sayısı çok fazla olmak ile birlikte yoğun bir talep olduğunu görmekteyiz. Bunun sebebi aslında bölgemizde spor yapmanın ve sonuca ulaşmanın eğitimli kişilerin nezaretinde daha fayadalı olduğunun farkedilmesidir.

Buradan tüm sporculara son olarak belirtmek istediğim nokta, hangi sporu yaparsanız yapın bilinçli kişiler nezaretinde spor yapın ve sonuca ulaşın.

Hadi herkes koçunu alsın!!!

Saygılarımla….

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR