Yener: Cezalar gelecek sezona... !

“Ligler devam ederken statüde herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Değişiklik yapılırsa, herhangi bir kulübün itirazı halinde ligler tescil edilmeyebilir. Seyircisiz oynama cezası, gelecek sezon uygulanmalıdır” Bordo-Mavili kulübün genel sek

Yener: Cezalar gelecek sezona... !

“Ligler devam ederken statüde herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Değişiklik yapılırsa, herhangi bir kulübün itirazı halinde ligler tescil edilmeyebilir. Seyircisiz oynama cezası, gelecek sezon uygulanmalıdır”

 

Bordo-Mavili kulübün genel sekreteri Hasan Yener, ligler başladıktan sonra yapılacak yönetmeliğin futbolun ana ilkesine ters düştüğünü söyledi. 

 

Yener, “Ligler devam ederken statüde herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Değişiklik yapıldığı takdirde herhangi bir kulübün itirazı halinde ligler tescil edilmeyebilir. Süper Final’in henüz hukuki altyapısı hazırlanmadı.

Statüsü tam netleşmedi. TFF bugünlerde bu yönetmeliği netleştirmeye çalışmaktadır. Ama söylediğim gibi ligler başladıktan sonra yapılacak olan bu yönetmelik futbolun ana ilkesine ters düşmektedir” diye konuştu.

 

‘Hukuken mümkün değil'

Yener, seyircisiz oynama cezasının gelecek sezon uygulanması gerektiğini savunup şunları söyledi: “Süper Lig, 34 haftada tamamlanır.

 

Bu nedenle Fenerbahçe maçıyla ilgili aldığımız ceza, ancak önümüzdeki sezon geçerli olur. Süper Final, ilave edilmiş maçlar olduğu için, liglerde alınan cezanın burada uygulanması büyük hatadır.

 

Çünkü, sarı kartların silineceği açıklanmış, küfürden alınacak saha cezaları da bir dahaki sezon uygulanacak ama sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle alınan cezalar Süper Final’de uygulanacak. Böyle bir çifte standart olması hukuken mümkün değil"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor