Geçtiğimiz günlerde Haber61’e açıklamalar yapan ve Avni Aker Stadı yerine yapılacak millet bahçesi içerisinde yer alan Yavuz Selim Shası’nın nizami ölçülerde olmadığını belirten Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cahit Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama daha yaptı.
Haber61 daha önce duyurmuştu - Tıkla oku
Erdem, Millet Bahçesi’nin içerisinde yapılması planlanan sahayla ilgili “Futbol sahasının ölçüleri nizami değildir. Çizgi ölçüleri 68*105 m ebatlarında olmalı, çizgi dışı 3 metrelik boşluk bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı. Erdem ayrıca, “Trabzon merkezinde Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun olduğu alanda daha önce planlanan rezidans yapılması itirazlarımızın ardından Millet Bahçesi yapılması fikri bizleri heyecanlandırmıştı. Çünkü şehrinizin batısında güzel bir parkımız olacak, içerisinde de tarihi misyonuna uygun bir futbol sahası yerleştirilecekti. Trabzon’da futbol burda doğmuş, yeşermiş ve hayat bulmuştu. Neden bu kentin en önemli projeleri yapılırken halka veya paydaşlarına sorulmaz, anlamakta güçlük çekiyorum. Çoğu kuruluş ve şehir dinamiklerinin göremediği projeyi Trabzonlularla paylaşmak istedim. Trabzon’da ve Ankara’da herkesin sahip çıktığı ve bir türlü hayat bulmayan Yavuz Selim Sahası projesi. Bu konuyu takip eden, bizimle irtibat kuran Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz var. Kim ne kadar emek harcamışsa Trabzon un bütün görsel ve yazılı basınında, hepsine teşekkür edeceğim. Eksiklerle ilgili raporumuz da ekte sunduğum şekli iledir. Bilgilerinize” dedi.
Paylaşımında Yavuz Selim Sahasının projesini ve önerilerinin yer aldığı resmi evrakı paylaşan Erdem girişimlerin sürdüğünü belirtti.
Tüm Yorumlar (9)
Yunus
6 yıl önceOraya saha yapılması lazım bence ne güzdl maç izlerdik orda esnaf da kazanırdı maddi olarak güzel bir saha olsa ametorler orda toplansa çok güzel olur bitirmeyin futbolu orda ne çocuklar yetisicek
Osman demirci
6 yıl önceNe sahası doğru dürüst bir park lazım bize,Numune Hastane yolunu alta alıp Hastanenin önüne kadar giden Şahene bir Millet parkı çok süper olur
İbrahim köseoğlu
6 yıl önceNİYE GÜZEL BİRŞEY YAPILSIN. BİR A. METİN GENÇ BU KONULARA DUYARLI. İL BAŞKANI M.V. B.Ş.B.B. NEREDE. NEDEN BÜTÜN PROJELER MİLLETİN İSTEĞİNE UYMUYOR. TRABZONLUYA RAĞMEN BU KARARLARI KİM ALIYOR. S. İÇİŞLERİ BAKANI BU İŞEDE EL ATMALI. AKYAZI PROJESİ İLK HALİ NEREDE ŞİMDİKİ HALİ NE. TRABZONDAN İNTİKAM ALAN BİRİLERİ VAR. MALESEF BUNLARDA TRABZONLU. YAZIKKİ ÇOK YAZIK
Hamdi
6 yıl önceRAHATSIZMISINIZ HER TARAF SAHA DOLU ŞEHRİN ORTASINDA NE İŞİ VAR
Aklıselim
6 yıl önceYav kardeşim futbol sahasının yapılacağı yer var yapılmayacağı yer var.. futbol sahasının orda ne işi var. Yeri Akyazı spor kompleksi.. yan taraflarına 10 tane yapın.. şehrin içimde illada yapacam..
Olmaz
6 yıl önceOraya saha olmazzz
Siirt 56
6 yıl önceAvm yapılsın esnafin yüzü güler
JKL
6 yıl önceY SELİM SADECE BİR FUTBOL SAHASI DEGİLDİ HER YASTAN İNSANIN YASAM ALANIYDI TEKRAR ESKİ YERİNE YAPILMALI.SPORLA ALAKASI OLMAYANLARDA BURAYA YORUM YAZMASIN.
Ali Bal
6 yıl önceYorum yapan arkadaşların bazıları bilgi yoksunu yavuz selim sahasının geçmişini bilmeyenler yorum yazmasın.Bu stattan yetişen sporcular 6 kez trabzon sporu şampiyon yaptılar.Trabzonda kaç tane amatör takım var nerelerde maç yapıyor kimse bilmiyor..Burada bu stadın nizami şartlarda yapılması gerekir