Yarışları bırakıyor mu? SOFUOĞLU AÇIKLADI...

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, motor sporlarını bırakacağına ilişkin hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, motorsikleti bırakıp otomobil sporlarına geçeğine ilişkin haberlerin ge

Yarışları bırakıyor mu?  SOFUOĞLU AÇIKLADI...

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, motor sporlarını bırakacağına ilişkin hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, motorsikleti bırakıp otomobil sporlarına geçeğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Öyle bir haber yapıldı ki sanki motor sporlarını bıraktım. Böyle bir durum yok. Motor sporlarında yarışmaya devam edeceğim. Otomobil sporlarında ise sadece eğlence amaçlı yarışıyorum" dedi.

Sofuoğlu, hissedarı olduğu Kampüs Saray Öğrenci Yurdu'nda yaptığı incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Antalya'da katıldığı otomobil yarışının ardından gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Sofuoğlu, "Motor sporlarını bırakacağıma ilişkin haberler çıktı. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Biraz eğlenmek için çıktığım otomobil yarışında yaptığım açıklama, basında yanlış yer aldı. Şu anda 29 yaşındayım ve bu sporu 4 ya da 5 yıl daha yapabilirim. Eğlenmek için de otomobil sporlarına katılabilirim. Benim de eğlencem bu. Basında çıkan haberlere çok üzüldüm" diye konuştu.

"Gelecek yıl dünya şampiyonluğu için yarışacağım" diyen Sofuoğlu, "Motor sporlarında çok iddialıyım, henüz bırakmaya niyetim yok. Otomobil sporlarını da eğlence amacıyla yapıyorum. Zaten Türkiye, otomobil sporlarında çok geride. Dünya çapında sporcumuz yok. Türkiye seviyesine göre hızlı bir pilotum ama profesyonel olarak yapmam kesinlikle söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buralara motosiklet sayesinde geldim. Türkiye'de de bu sporu bir yerlere getirmeyi başardık. Motosiklet yarışlarını bırakabilirim ama yine bu işte devam edeceğim. Genç motosikletçiler yetiştireceğim. Motor sporlarına katıldığım yarışlarda eğleniyorum. Gece kulüplerinde eğlenme gibi alışkanlığım yok çok şükür. Benim de tek eğlencem budur.

Motosiklet sporunda 5 yıl daha yarışabilirim. Zaten önümüzdeki 2 yıl için anlaşmam var. Ondan sonrasında da yine dünya sıralamasında önde gelen biri olursam, yine devam ederim. Öyle bir haber yapıldı ki sanki motor sporlarını bıraktım. Böyle bir durum yok. Motor sporlarında yarışmaya devam edeceğim. Otomobil sporlarında ise sadece eğlence amaçlı yarışıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor