Trabzonlu başkandan Osimhen iddialarına net cevap: "Öyle bir şey olamaz"
TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor’un, Galatasaray’ın yıldız golcüsü Victor Osimhen tarafından satın alınacağı yönündeki iddialar gündeme gelirken, Trabzonlu kulüp Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu konuya ilişkin açıklamada bulundu.
Başkan Sarıalioğlu’ndan açıklama
HT Spor’un haberine göre İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, çıkan iddialarla ilgili, “Osimhen'in İstanbulspor'u alacağı yönünde haberleri gördük. Ama kulüp başkanı olarak, bize gelen bir şey yok.” ifadelerini kullandı.
İddialar nasıl ortaya çıktı?
Son günlerde Victor Osimhen’in İstanbulspor’u satın almayı planladığı yönündeki haberler spor gündeminde yer aldı. İddialara göre Nijeryalı futbolcunun, genç yetenekleri keşfetmek ve geliştirmek amacıyla bir proje üzerinde çalıştığı öne sürüldü.
Bu kapsamda Osimhen’in Nijerya’da bir futbol akademisi açmayı planladığı ve buradan yetişecek oyuncuları İstanbulspor’a getirerek Avrupa futboluna kazandırmayı hedeflediği iddia edildi.

Afrika basınında geniş yer buldu
Afrika basınından Afrik Foot’ta yer alan haberde, Osimhen’in amacının sadece bir kulüp satın almak değil, Nijerya ile Türkiye arasında bir futbol köprüsü kurmak olduğu belirtildi.
Haberde, projenin ilk adımı olarak Nijerya’da futbol akademisi kurulacağı ve yetenekli oyuncuların erken yaşta keşfedileceği ifade edildi.
Hedef Avrupa’ya oyuncu yetiştirmek
İddialara göre oluşturulacak sistemde, Nijerya’da yetişen genç oyuncular İstanbulspor formasıyla Avrupa’ya adım atacak. Türkiye’de deneyim kazanan oyuncuların daha sonra Avrupa kulüplerine transfer edilmesi planlanıyor.
Trabzonspor maçı öncesi Galatasaray'a şok! Yıldız isim ameliyata alındı
Kaynak:HT SPOR
