VAR'da devrim yaratacak 5 öneri!

Premier Lig’in eski hakemi Mark Clattenburg'ten VAR'da devrim yaratacak öneriler geldi.

VAR'da devrim yaratacak 5 öneri!

Premier Lig’in eski hakemi Mark Clattenburg, ülkedeki VAR kullanımına yönelik yeni değişiklikler önerdi. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Futbol Şampiyonası final maçları yönetmişliği bulunan ve hakem yorumculuğu yapan ünlü isim şunları ortaya attı. (Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler)

Ofsaytlar için VAR kullanılmasın

Premier Lig’deki VAR kullanımından vazgeçilmemesi gerektiğini dile getiren Clattenburg, Premier Lig’deki oyunun hızının ofsaytların teknoloji ile incelenmesi konusunda sıkıntı yarattığını, dolayısıyla ofsaytlarda VAR’a başvurulmamasını istedi.

Tutarsızlık ortadan kaldırılmalı

“VAR le alınan kararların tutarlılığı arttırılmalı. Teknolojinin yardımına bazı pozisyonlarda başvurulurken, bazılarında başvurulmaması ve farklı kararlar çıkmasıyla ilgili bir tutarsızlık söz konusu.. ‘Açık ve bariz’ tanımı netliğe kavuşturulmalı.”

Kaptanlara itiraz hakkı

“Takım kaptanlarına maç başına iki itiraz hakkı tanınmalı. Liverpool-Wolves maçındaki ofsayt golü hatırladığımızda, burada itiraz müessesesi çalışabilirdi. İtiraz hakkı olmalı ancak bu iki ya da üç kereyle sınırlandırılmalı.”

Hakemler monitörü daha çok kullanmalı

“Maçın hakeminin daha çok kendi kararlarını alabilmesi adına saha kenarındaki monitörleri kullanmaya başlamaları gerekir. Aksi durumda, o zaman orada olmalarının bir anlamı olur mu?”

VAR konuşmaları anında canlı yayınlansın

VAR kullanımı daha şeffaf hale getirilmeli. Böylece fikir ayrılıkları da azalacaktır. Hakemler seslerini canlı yayına aktaran mikrofonlar taksın, stadyumda ya da evinde maçı izleyenler de diyalogları duyabilsin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor