UEFA Trabzonspor'un destekleyicisi olacak!

Türkiye Futbol federasyonu (TFF)’nun Trabzonlu yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı Haber 61 TV’ye Trabzonspor’un TFF’ye yaptığı ve reddedilen 2010-2011 yılı tescilinin iptal kararı ve bunun sonrasında Trabzonspor Yönetiminin Tahkim kuruluna yapacağı başv

UEFA Trabzonspor'un destekleyicisi olacak!

Türkiye Futbol federasyonu (TFF)’nun Trabzonlu yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı Haber 61 TV’ye Trabzonspor’un TFF’ye yaptığı ve reddedilen 2010-2011 yılı tescilinin iptal kararı ve bunun sonrasında Trabzonspor Yönetiminin Tahkim kuruluna yapacağı başvuruyu değerlendirdi.   

Mustafa Beyazlı Trabzonspor’un UEFA kurullarının vermiş olduğu kararları dayanak göstererek 2010-2011 yılı liglerin tescilinin iptali ile alakalı bir müracaatı olduğunu belirtere, ‘’biz bunu görüştük. Futbol müsabaka talimatının bir maddesine dayanarak Liglerin sonucunu değiştirmeye yönelik eylemler nedeniyle geçmişe dönükte olsa liglerin iptali söz konusu oldu. Böyle bir madde vardı. Bu maddeyi dayanak gösterdi Trabzonspor. Biz bunun uygulanması gerektiği konusunda fikirlerimizi beyan ettik. Ama yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımız Buna benzer bir olayda tahkim kurulunun red kararı olduğunu gerekçe göstererek bununda aynı olay olduğunu dolayısıyla bu talebinde reddedilmesi yönünde görüş beyan ettiler. Oylama sonucu 10’a 2 olarak bu konu reddedilmiş oldu. Biz burada tabi Şerh koyduk. Şerh gerekçemizi de yazdık. Trabzonspor bu noktadan sonra Tahkim Kuruluna müracaat ediyor. Tahkim kuruluna da bizim şerhteki gerekçelerimiz ifadelerimiz düşüncelerimiz açıkça raporlarda belli olacaktır’’ dedi.

MUSTAFA BEYAZLI'NIN DEĞERLENDİRMELERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

UEFA TRABZONSPOR’U DESTEKLEYECEKTİR

Beyazlı UEFA’nın bu konuda Trabzonspor’un yanında olacağını düşündüğünü söyleyerek, ‘’Trabzonspor anladığım kadarıyla Türkiye’de müracaat etmesi gereken yerlere müracaat ettikten sonra sonuç alamadığı takdirde UEFA’ya giderek kendi vermiş olduğu kararların Türkiye’de uygulanmadığı noktasında kendi talebini UEFA’nın önüne koyacaktır. UEFA’da kendi verdiği kararların Türkieye’de uygulanması konusunda Trabzonspor’un destekleyicisi olacaktır diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

BİZ VİCDANİ KARAR VERİYORUZ

Burada verilen kararları aslında kulüplerin temsilcileri olarak düşünmemek gerektiğini sözlerine ekleyen Mustafa Beyazlı, ‘’Biz Trabzonsporluyuz, diğer arkadaşlar başka takımları temsil ediyorlar ama bunu bizde kendi vicdanlarımıza dayanarak, oradaki kanunları inceleyerek, hukuka saygı göstererek ve vicdanlarımızı da göz önünde bulundurarak bir karar veriyoruz. Bu arkadaşlarımız Trabzonspor’un talebinin haksız olduğu yönünde b ir beyanda bulunmadılar. Daha önce Tahkim Kurulu’nun bu konuya benzer bir konuda vermiş olduğu red kararını esas alarak bununda reddedilmesi gerektiğini söylediler. Yani olay bundan ibaret’’ dedi.

Mustafa Beyazlı süreç UEFA’ya gittiğinde uygulacak yaptırımlar konusunda ise ‘’UEFA’nın yaptırımları konusunda bir şey söyleyemem. Onu zaman içerisinde göreceğiz. Süreç devam ediyor’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler