Türk hakemleri ne kadar kazanıyor?

Geçtiğimiz yıl Avrupa’da da bir çok önemli maçları yöneten Cüneyt Çakır’ın Süper Lig geliri 70 bin TL’de (26 bin Euro) kaldı. Bu rakam Avrupa liglerinde düdük çalan vasat bir hakemin yıllık kazancının sadece yarısını oluşturuyor. 21 TL KAZANAN VARSüper Li

Türk hakemleri ne kadar kazanıyor?
Geçtiğimiz yıl Avrupa’da da bir çok önemli maçları yöneten Cüneyt Çakır’ın Süper Lig geliri 70 bin TL’de (26 bin Euro) kaldı. Bu rakam Avrupa liglerinde düdük çalan vasat bir hakemin yıllık kazancının sadece yarısını oluşturuyor.
 
21 TL KAZANAN VAR
Süper Lig hakemlerininin harcırah tutarı ise 336 lira ile 788 lira arasında değişiyor. Türk futbolunda en düşük ücret kazanan hakemleri ise halı saha hakemleri oluyor. Halı Saha Ligi hakemlerin maç başı ücretleri 21 lira.
 
Profesyonel hakemliğe tamamen geçiş yapan İngiltere’de hakemlere sezon başında 40 bin sterlin (52 bin Euro) ödeme yapılıyor. Sezon süresince de 1300 Euro maç başına ücret alıyorlar. Premier Lig’in bir alt ligi olan Championship’te ise bir maçın ücreti 1655 Euro.
 
ÇAKIR UEFA’DAN KAZANDI
Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de 19 maça çıkan Cüneyt Çakır harcırahlarla beraber 70 bin TL’ye yakın gelir elde etti. 2012-2013 sezonunda 5 şampiyonlar ligi maçı yöneten Çakır, buradan da 29 bin Euro (78 bin 300) gelir elde etti. Milli maçlarla beraber Çakır’ın geliri toplamda 150 bin lirayı geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor