Turgay BEŞYILDIZ - ROMA- İTALYA’dan bildiriyor-1

Trabzonspor  kafilesini  İtalya’nın başkenti Roma’ya getirecek olan THY’na ait özel uçak, Trabzon’dan bu sabah yerel saatle saat 10.30 ‘da kalkması gerekirken, tam 1,5 sat rötarla Trabzon’dan saat 12.00’de kalkış aldı.Gece yarısı  Trabzon’da başlayan kar

Turgay BEŞYILDIZ   -  ROMA- İTALYA’dan bildiriyor-1

Trabzonspor  kafilesini  İtalya’nın başkenti Roma’ya getirecek olan THY’na ait özel uçak, Trabzon’dan bu sabah yerel saatle saat 10.30 ‘da kalkması gerekirken, tam 1,5 sat rötarla Trabzon’dan saat 12.00’de kalkış aldı.

Gece yarısı  Trabzon’da başlayan kar yağışı devam edince, sabah Trabzon’a havalimanına inecek olan uçaklarda sorun yaşadı.

Geçen yıl tek damla düşmeyen kar, sabah lapa lapa yağmaya devam etti.

Trabzonspor ‘un, futbolcular, teknik heyet, diğer birimleri,  basın mensupları ve bay ve bayanlı taraftarlardan oluşan  toplam 165 kişilik kafilesini, UEFA da grup liderini belirleyecek olan Lazio maçı için taşıyacak uçak, geceden Trabzon’a iniş yapmıştı.

Ne olur, ne olmaz diye, bu sefer Balıkesir deplasmanındaki aynı sorunlar yaşanmaması için bu iyi düşünülmüş bir organizasyon oldu. Çünkü bu sabah bazı tarifeli uçaklar Trabzon havalimanına iniş yapamadı.

Kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’da bu uçaklardan birindeydi. Onun olduğu uçak biraz da şans yaver gidince, o saatlerde iniş görüşü uygun olduğu için indi ve başkanda kafilenin uçağına yetişti ve  binebildi. Bindikten sonrada en önde  ilk sırada uzandı ve uyudu.

Takımın kadrosunda 20 oyuncu var. Olmayan 5 kişi ise şu isimlerden oluştu. Kadro dışı olan Batuhan ve Volkan’ın yanı sıra, artık Mustafa Akçay’ın kadrosunda pek düşünmediği Giray, sakat olan Kadir, kart cezalısı olan Zokora ve UEFA grubunda bildirilen kadroda ismi olmayan Caner..Bu oyuncular Roma da olmayanlar. Caner eleminasyon sistemi için UEFA ya bildirilecek, bu arsada onu da belirteyim.

Uçak içerisinde bordo mavili yönetimden, Başkan Hacıosmanoğlu’nun yanı sıra, Dr.Köksal Güney, Abdi Serdar Üstünsalih ve Köksal Sadıkları gördüm.

Yolculuk tam 3 saat sürdü. Yerel saatle 12.oo’ de Trabzon’dan ayrılmıştık, 15.oo’de Roma’ da ki Uluslararası Fiumicino Havalimanına indik. İtalya saatine göre buraya 14.00’de vardık.

Kafileyi, havaalanında Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği Başkatibi Erman Topçu karşıladı. Ayrıca da 15 derecelik bir ısıyla bir bahar havası karşıladı kafilemizi… Trabzon’da soğuk ve kar ile ayrıldık. Akdeniz iklimi olan İtalya’nın tam batısına güneşli bir bahar havasında indik. Hatta İlginç şekilde uzun uzun ağaçları olan Roma caddelerinde  bu ağaçlardaki yaprakların bile, bir çoğunun sararmadığı gördük. Sanki daha yeni yeni dökülmeye başlayacaklarmış gibiydiler.

UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nun 6. ve son maçında yarın İtalya'nın Roma takımıyla karşılaşacak Trabzonspor için , başkent Roma'da İstanbul’dan da gelen bir grup gazeteci ve 2-3 İtalyan gazeteci de karşılama ve haber için havalimanındaydılar.

Ardından Futbolcu kafilesi , yöneticiler, taraftarlar ve basın mensupları için bekleyen 4 otobüs bizleri alarak otellerimize bıraktığında TSİ saatiyle 17.30 idi. Çünkü; havalimanından şehir merkezi 30 km’lik bir mesafede neredeyse…,Başkan Hacıosmanoğlu ise kendisi ve beraberindeki misafirleri için gelen, beyaz bir minibüsle havalimanından ayrıldı. Uçaktan iner inmez yaptığı ilk işte bir sigara yakmak olmuştu.

Trabzonspor kamp yapacağı Princıbı otele yerleşirken, bizlerde hotel Platıno’dan içeri girdik. Önümüz ana cadde, arka taraf vallahi bizim Trabzon’da ki meydanın arkasındaki mahaller gibi.. Zaten oldum olasıya hep derim,fiziksel olarak da , ten olarak da, yapı ve huy olarak da, mimari olarak da,  bize en çok İtalyanlar benziyor diye.

Bu tabi benim tespitim!..

Ayrıca Roma'ya ayak basar basmaz dikkatimi çeken ilk şu oldu. Temiz bir hava, çok sayıda motosiklet sürücüsüve tarihi kiliselerde çalan çanlar ve turist grupları.

Bu arada Bordo mavili takım, yarın TSİ 22.05'te oynayacağı Lazio karşılaşması öncesindeki son antrenmanını, bu gece yine TSİ ile 21.30 da maçın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda yapacak.

Tarihte çok önemli bir yeri olan Roma’da akşam karanlığı çökmeye başlayınca serinlikte başlıyor. Basın mensupları odalara yerleşip ilk haberlerini geçtikten sonra, hep birlikte buranın yerel saatiyle, saat  19.00 ‘da, bordo mavililerin son antremanını izlemek üzere  80 bin kişilik Olypic Stadyumuna hareket edeceğiz.

Karşılaşmanın oynanacağı Roma Olimpico Stadyumunda son antremanlar öncesi basın toplantılarını yapan her iki takımdan SS Lazio ‘nun teknik adamı Vladimir Petkoviç’in de Lazio kulübüyle yollarının ayrılmak üzere olduğu ve yerine İsviçre’den Türk kökenli Murat Yakın’ ın geleceği söyleniyor. Bu arada Trabzonspor’un eski teknik adamlarından Vahid Halilhodziç ile görüştüğü haberlerine canı sıkılan ve oldukça moralsiz , kırgın görünen ve Olcan Adın ile toplantıya gelen Mustafa Akçay ise basın açıklaması öncesi oldukça sıkıntılı oluşu yüzüne yansımıştı.kendisine bu yönde de sorular soruldu.

Gelen soruları Akçay özetle şöyle cevapladı.

‘’ Camiamızın, takımımızı koşulsuz desteklemesi ve bu arkadaşlarımızın arkasında  olması bizim için önemlidir Bazen grup tan 1. yada 2. Olarak çıkmak için stratejiler geliştirilebilinir. Biz bunu çok düşüneceğiz ve en iyisini ve doğrusunu yapmaya çalışacağız. Grubu 1.olarak çıkma isteğimiz ve arzumuz var. Bunu başarmak için sahada  bir mücadele gerekecek. Komple  top oynayan ve istekli ve de güçlü olan bir Lazio takımını yarın akşam karşımızda bulacağız,bunu biliyoruz ’’hpim2147.jpg

Akçay , kendisi ile ilgili çıkan haberlerle ve gelişmelerle ilgili olarak da, yine isteksiz ve moralsiz bir şekilde şunları söyledi ‘’  Bizim içinde söylüyorlar, akşam ezanı ile gidecek yok sabah gidecek, eli kulağındadır. Yada yarın gidecek diye ama biz kendi tenceremizde  kaynayanlarla ilgilenmeyi düşünüyoruz. Ağzımızın içerisinde sırlar var. Orada  kalmasına izin verirseniz sevinirim. Maça konsantre olmaya çalışıyoruz.’’

Bu arada yarın geceki karşılaşmayla ilgili olarak Olcan Adın da kısaca   ‘’ Biz buraya kazanmaya puan almaya geldik. Bunun için mücadele edeceğiz 1 puan bile bizim gruptan lider olarak çıkmamızı sağlar. Bunun için umarım kazanan biz oluruz ‘’

Bu toplantının ardından Trabzonspor maçın oynanacağı stadyumda sahaya çıkarak, yaklaşık 50 dakikalık bir idman gerçekleştirdi. Ardından her tarafı tarih kokan ve birbirinden güzel sanat eserleri heykellerle adeta donatılmış Roma sokaklarından kendilerini bekleyen otobüsle ve polis nezaretinde otellerinin yolunu tutarak istirahata çekildiler.

 

Devamı yarın…

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor