TS'ye Forvet Transferi mutlaka yapılacak

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’unun Baş Danışmanı Serhat Altıncı Haber61'e konuştu.

TS'ye Forvet Transferi mutlaka yapılacak

Haber61 - Spor Servisi - Emrah Paça - Trabzonspor’da öyle bir isim var ki son günlerde en çok o konuşuluyor. Daha önce bordo mavili kulüpte olmayan bir göreve getirilen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’unun Baş Danışmanı Serhat Altıncıdan söz ediyoruz.. O aslında milli buz hokeyci. Genç ve A Milli takımlarda uzun yıllar forma giydi.Dünya kupasının en iyi oyuncusu seçildi. Amerikada öğrenim gördü. Özellikle yabancı futbolcularla kurduğu diyalog ile bir çok sorunun çözümüne katkı yapıyor.
 

Başkan Baş danışmanı Altıncı,göreve geldikten sonra Trabzonspor'da  yaptığı başarılı işlerin yanı sıra yabancı oyuncular üzerindeki olumlu etkisi ile adından söz ettirmeye başladı. Serhat Altıncı Trabzonspor’un Antalya kampında Haber61.net’e özel açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’da Başkan Danışmanlığı görevine başkanım tarafından getirildiğini belirten Altıncı “Görev olarak Transfer süresi zarfında yabancı oyuncularla iletişimi yabancı dil eğitimi aldığım için daha sıkı bir şekilde kurduk. Başkanımın bana verdiği bu görev doğrultusunda oyuncularla bu iletişimi sağlarken hem Trabzon’a hem Trabzonspor’a uyum sürecini ben yönetiyorum. Onların Ailelerinin buraya gelmesi, evlerinin bulunması, yaşam alanlarının bulunması, Trabzonspor’ adaptasyonları, Trabzon oyuncularına Trabzon halkına Trabzon kültürüne kısa sürede adaptasyon sağlamaları için çalışıyorum” dedi.

Altıncı görevinin yabancı oyuncuların başka kültürden geldikleri için kültür çatışmasını ortadan kaldırmak amaçlı takıma daha kısa sürede uyum sağlayıp verimli olmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekleyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

YABANCI OYUNCULAR AİLELERİNİN RAHATINA ÖNEM VERİYORLAR

Yabancı oyuncuların genel şikâyetleri bir kere Türkiye’yi bilmiyorlar. Trabzon’u da bilmiyorlar. Nerede oturacakları, nasıl bir hayat tarzı istedikleri, ailelerinin rahatlığı onlar için çok önemli. Yaşam alanlarına çok önem veriyorlar. Şikayetin dışında pasaport işlemleri olsun, telefonları, uçak biletleri olsun, kendi ana dillerinde ve Trabzon’da da çok fazla İngilizce konuşabilecek kimse olmadığı için bu problemlerin hepsi bana yansıyor. 

YABANCILARLA DOSTLUK İLİŞKİM VAR

Beni aslında zorlayan bir futbolcu yok. Çünkü işimin profesyonelliği dışında hepsiyle bir dostluk ilişkim var. Aramızda hem saygı sevgi hem de bana çok büyük yakınlıkları var. Buda onlarla kurduğum ilişkiden ve yurt dışında uzun süre kalmamdan dolayı bir çok kültür bir arada yaşadım ve yurt dışında onların ülkesinden olan bir çok arkadaşım var. Bu nedenle onların daha fazla yanında olup onlara daha fazla yardımcı olabiliyorum.

MALOUDA’DAN HABER VAR

Malouda’dan haber yok değil aslında var. Malouda’nın ailevi bir problemi var. Kayın pederi ya da kayın validesinin bir hastalık durumu var. O yüzden ailesi ve çocukları ile ilgileniyor. Ama kampımıza gelmek üzere. 10’un da binecek sanırım. Fildişi Sahili’nden uzak bir mesafeden gelecek. Yarın kampa katılabilir. Onlarla yakın bir dostluğum olduğu için bana her şeyi anlatıyorlar.

COLMAN’A CEZA VERİLECEK Mİ?

Bu konuya ben cevap veremem. Bu konu teknik ekip ve başkanımızın ortak alacağı bir karardır. Ben kendisi ile konuştum. Onun adaptasyonu ile ilgili her hangi bir konu olup olmadığı, ailesinin nasıl olduğu, onlara Trabzonspor olarak nasıl bir yardımda bulunabiliriz onunla ilgili konuştuk. Her şeyin şuanda olumlu olduğu, motivasyonunun sağlam olduğu, ikinci yarı çok farklı bir Colman olacağı ile ilgili çok iyi sinyaller aldık. Colman’ımızla da hiçbir problem yok şuanda.

11 YAŞIMDA BUZ HOKEYİ SEVDAM BAŞLADI

Türkiye’de 11 yaşımda bir buz hokeyi sevdam başladı. 16-17 sene fiili olarak buz hokeyi oynadım. Genç milli takım kaptanlığı yaptım. A milli takım kaptanlığı ve asistanlığı yaptım. 97’de genç dünya şampiyonasının en iyi oyuncusu seçildim ve bundan dolayı burslu olarak Amerika’ya gittim. Orada hem üniversite hayatımı devam ettirdim hem profesyonel olarak buz hokeyi oynadım. Takım olarak bu futbol olsun başka bir takım olsun, yapmış olduğu yeteneğin dışında hem temsilen hem de motivasyon açısından bir takım ruhu olması gerekiyor. Bunun ben tam içinden geldim. Biz takımda herkes görevini nasıl en iyi şekilde yapıyorsa daha önce bir takımın kaptanı pozisyonundaydım. Şimdi ise başka bir takımın başka bir pozisyonunda görev alıyorum.

PERFORMANS ARTIŞININ BANA BAĞLANMASI YANLIŞ

Ben bütün Trabzonsporlu oyuncuları kendi yapmış oldukları iş konusunda çok başarışlı olduklarını düşünüyorum. Bunlardaki artışın bana mal edilmesinin yanlış olduğunu bu takım içindeki yabancı ve yerli oyuncuların kaynaşması konusunda benim bir liderliğim oldu. Bunu bütün Trabzonspor’daki çalışanlar destekledi. Daha çok Türklerle yabancıları kaynaştırdık. Çünkü Türklerin hepsinin bir yabancı dili yok yabancıların hepsinin ise bir Türkçesi yok. Aralarında futbol sahasının dışında birbirleri ile yakınlaşabilecekleri bir ortam sağlanması gerekiyordu. Hem saha içinde hem saha dışında.

GÜNDE BİR ÇOK KEZ BAŞKANA BİLGİ VERİYORUZ

Trabzonspor Başkanının bana sorduğu her konuda, benim yetkim dâhilinde olan her konuda istemiş olduğu bilgileri kendisine ulaştırmaya çalışıyorum. Kamptan günde birçok sefer he konuda bilgi alıyor. Birimlerdeki bilgileri de birim amirleri ile hocamızla, yardımcı hocamızla medya bölümüyle bilgileri alarak kendisine en doğru bilgiyi veriyoruz. 

DAHA ÖNCE BU GÖREV OLMADIĞI İÇİN…

Daha önceki dönemlerde Trabzonspor’da benim olduğum görev kapsamında böyle bir görevin olmadığını biliyoruz. Böyle bir görev daha önce olmadığı için insanların kafasında soru işaretleri oluştu.  Başkanımızın yapmış olduğu Trabzon’u dünyanın en iyi takımları arasına sokma vizyonu doğrultusunda yapmış olduğu kurumsal kimlik matalitesinin içindeki bir ağayım ben. Bunda Serkan Ünver daha aktif şekilde görev alıyor. Trabzonspor’un sahada oynayan takımının dışında biz kendimiz bir takımız. Onlara daha iyi hizmet edebilmek için çok koordineli bir şekilde çalışıyoruz.

FORVET TRANSFERİ MUTLAKA GERÇEKLEŞECEK

Trabzonspor’un Antalya kampına hem başkanımız hem de başkanımızın önderliğinde kurulan transfer komitemiz gecesini gündüzüne katarak hocamızın doğrultusunda Trabzonspor için en yararlı ve en faydalı oyuncuların hepsi ile ilgileniyorlar. Mutlaka ve mutlaka bir forvet transferi gerçekleşecek diye düşünüyorum.

TRANSFER NE ZAMAN BİTER

BU sadece başkanımız değil bütün yöneticilerimiz çalıştığı için bir konu. İnşallah bir yıldız oyuncuyu aramıza katacaklar. Bende diğer oyuncularla ilgilendiğim gibi bu oyuncu ile de ilgilenip adaptasyon sürecini minimum düzeye indirip ikinci yarıya çok daha ileriye gidecek bir Trabzonspor oluşturmak istiyoruz.

Yöneticilerimizin hepsi bağlı oldukları birimlerle ilgili zaten durmaksızın çalışan insanlar. Takımında bir çalışma temposu var. Onların buraya gelmeleri bize destek olur. Şuanda hepsi çok yoğun şekilde çalışıyorlar. Ama yaptıkları görevden boş zaman bulabilirlerse hem bizi ziyaret ederler.

TRABZONSPOR, TRABZON İÇİN OYNAYAN BİR TAKIM, TRABZON’DA, TRABZONSPOR İÇİN YAŞAYAN BİR ŞEHİR

Trabzonspor takımı taraftarı için oynayan bir takım. Gelen taraftarımız olduğu gibi gelmeyen taraftarımız da var. Trabzon şehri de Trabzonspor için yaşayan bir şehir. Bütün Oytuncular elinden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışan futbolcular. Önümüzdeki devrede taraftarın desteğinin artması ile çok güzel bir havanın Trabzonspor üzerinde etkili olacağını düşünüyorum.

BİZ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Hocamız öndeliğinde takım çalışanları olsun, tekin heyet ve oyuncuların inanılmaz birbirlerine bir kenetlenmeleri söz konusu. Trabzonspor dediğiniz zaman sadece bir futbol takımı değil. Çok büyük bir aileyiz biz. Bunun içinde bizim doktorlarımız, fizyoterapistlerimiz, aşçılarımız, yardımcılarımız, malzemecilerimiz, medya grubumuz var. O kadar özveri ile çalışan insanlar var ki bunun ölçülmesi imkânsız. Bunların hepsi kendi takımı içindeki dayanışma olarak meyvesini alıyorlar. Birlik ve beraberlik olduğu sürece başarıyı yakalamanın çok kolay olduğunu düşünüyorum. Yabancı, Türk, din dil ırk ayrımı yapmadan Trabzonspor içinde herkesin görevini en iyi şekilde yapması için sadece yanlarında oluyorum. Herkese yardımcı olacak şekilde değişik kültürleri bir araya getirme vizyonu ile beraber bütün ailelerimizle beraber bir kulüp halindeyiz.

ONUR’UN KAPTANLIĞI İLE ÇOK BAŞARILAR GELECEK

Benim gözümde bütün oyuncuların yerlisi yabancısı çok da istekli ve kendilerini göstermek istediklerini düşünüyorum. Elimizde çok önemli yabancı oyuncularımız var. Bunlar tecrübelerini hem 1461’den gelen oyuncularımıza hem de diğer oyunculara tecrübelerini aktarmaya çalışıyorlar. Sadece saha içinde değil bu oyuncuların saha dışındaki duruşlarını da görerek çok önemli başarılara imza atacaklarını düşünüyorum. Takım kaptanı olan Onurumuzun, onun duruşu ve kaptanlığı ile takımımızın geçmişin üzerine çok daha başarılara ulaşacaklarına inanıyorum.

TRABZONSPOR’LU OYUNCULARIN DÜNYA TAKIMLARINDA OYNAMASI DAHA ÖNEMLİ

Keşke Trabzonspor’da oynasa dediğim bir oyuncu yok ama bizim oyuncularımızın kendilerini gösterip dünyanın en iyi takımlarında oynamalarını isterim. Onları orada görüp Türk sporunu, Trabzonspor’da yetişmiş sporcuların dünya takımlarında isimlerinin anılması, Trabzonspor’dan geldi olarak anılması beni çok mutlu eder.  Herkesin kafasında bir isim vardır ancak bu isimlerin Trabzonspor’a gelip dünyada yaptıklarını Trabzonspor’da yapacakları belli olmuyor. Ama bu birlik ve beraberlikte iyi gelen oyuncuların burada daha iyi olabileceklerini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor