TS'nin G.Birliği maçı öncesi büyük hatası!

Atletizm antrenörü Ertan Hatipoğlu, Trabzonspor’un Varşova’dan Ankara’ya iki gün önce geçerek büyük hata yaptığını iddia etti.Hatipoğlu, Gençlerbirliği’ne 2-0 öndeyken 3-2 maçı veren bordo-mavililerin mağlubiyetindeki temel hatanın, deniz seviyesindeki Va

TS'nin G.Birliği maçı öncesi büyük hatası!

Atletizm antrenörü Ertan Hatipoğlu, Trabzonspor’un Varşova’dan Ankara’ya iki gün önce geçerek büyük hata yaptığını iddia etti.

Hatipoğlu, Gençlerbirliği’ne 2-0 öndeyken 3-2 maçı veren bordo-mavililerin mağlubiyetindeki temel hatanın, deniz seviyesindeki Varşova’dan 870 metre rakımlı Ankara’ya iki gün önce gitmek olduğunu söyledi. Varşova’nın deniz seviyesinde olduğunu ifade eden Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzonspor, perşembe günü maçı oynadıktan sonra cuma sabahı Ankara’ya gitti. İki şehir arasında ciddi iklim ve yükseklik farkı var. Burada iki gün kaldıktan sonra maça çıktı. Doğru olan, Ankara’ya maçtan bir gün önce gitmekti. Ya Varşova’da bir gün daha kalacaktı ya da yine deniz seviyesindeki Trabzon’a gidip ertesi gün Ankara’ya geçecekti. Çünkü vücut ilk gün adaptasyona girmiyor. İkinci gün bulunduğun yere göre adaptasyon sürecini başlatır. Bu yüzden hiç bir atlet iki gün önceden bu tip bir hata yapmaz. Bunu tüm atletler ve atletizm hocaları bilir.”

Trabzonsporlu futbolcuların vücudu tam adaptasyon sürecindeyken maça çıktıklarını dile getiren Hatipoğlu, “Öyle çıkarsan dayak yersin. Zaten ikinci yarıdaki düşüşün temel sebebi de bu. Trabzonsporlu futbolcular bu ikilim ve yükseklik değişikliği sebebiyle dayak yemiş gibi oldu. Hem yorgundu hem de iki gün önce gitti. Sonuç kaçınılmaz oldu” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor