TS'lu oyuncu yıldızları geride bıraktı

Spor Toto Süper Lig'de 5. sırada yer alan, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna başarılı bir şekilde devam eden Trabzonspor'da bu performansta en büyük pay sahibi isimlerin başında Brezilyalı golcü Paulo Henrique geliyor.Teknik direktörlük görevine Musttafa Reşit

TS'lu oyuncu yıldızları geride bıraktı

Spor Toto Süper Lig'de 5. sırada yer alan, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna başarılı bir şekilde devam eden Trabzonspor'da bu performansta en büyük pay sahibi isimlerin başında Brezilyalı golcü Paulo Henrique geliyor.

Teknik direktörlük görevine Musttafa Reşit Akçay'ın gelmesinin ardından performansında büyük bir artış olan Paulo Henrique, takımının en skorer ismi olurken, ligin de en golcü oyuncuları arasında yer alıyor.

2011-2012 sezonunun başında 3.5 milyon euroluk bonservis bedeli ile Trabzonspor'a transfer edilen yıldız isim, ligde ve Avrupa Ligi'nde sergilediği performansla, birçok yıldızı da gölgede bırakmayı başardı.

AVRUPA LİGİ'NİN EN GOLCÜLERİNDEN

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de 4, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 olmak üzere toplam 5 gol atan Brezilyalı oyuncu, bu sezon ligin 13. haftası geride kalırken bu sayıyı 3 katına çıkarmayı başardı. Henrique ligde 6, UEFA Avrupa Ligi'nde de tam 8 gol kaydetmeyi başardı. Henrique aynı zamanda bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde elemeler dahil, Salzburg'un yıldızı Jonatan Soriano ile birlikte en fazla gol atan oyuncular arasında yer alıyor.

DROGBA VE BURAK'IN TOPLAMI KADAR ATTI

Spor Toto Süper Lig'de attığı 6 golle, Dirk Kuyt, Burak Yılmaz, Didier Drogba gibi isimlerle gol sayısını eşitleyen Henrique, Avrupa maçlarını da göz önünde bulundurunca Drogba ve Burak'ın toplamı kadar gol atmış durumda. Henrique bu sezonki resmi maçlarda tam 14 gol atarken, Galatasaray'ın geçen sezonki gol kralı Burak Yılmaz 6, Fildişi Sahilli Didier Drogba 8, Fenerbahçe'nin Hollandalı starı Dirk Kuyt da 6 golde kaldı.

Henüz 24 yaşında olan yıldız isim Trabzonspor'un bu sezonki en büyük kozu olmayı sürdürürken, Brezilyalı oyuncunun bordo-mavili ekiple olan sözleşmesi 2016 yılına kadar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler