Trabzonspor'dan zorlu galibiyet! Çaykur Rizespor Trabzonspor maç özeti

Çaykur Rizespor Trabzonspor ile karşılaştı. Bordo mavililer zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı

Trabzonspor'dan zorlu galibiyet!  Çaykur Rizespor Trabzonspor maç özeti

Spor Toto Süper Lig’in 26. Haftasında Çaykur Rizespor Trabzonspor karşılaşması oynandı. Karşılaşmada kazanan taraf 1-0'la Trabzonspor oldu.

Çaykur Rizespor Trabzonspor maç özeti

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu. Bordo mavililer 23. dakikada kazanılan endirek serbest vuruşta Zeki'nin sert vuruşu sonrası N'doye'ye çarpan topun ağlara gitmesiyle öne geçti. Bu dakikadan sonra daha atak gözüken taraf ev sahibi oldu. Özellikle maç sonunda Rizespor'un baskılı oyunu vardı. Trabzonspor'un kaptanı Onur Kıvrak, ev sahibi ekibin net en az 3-4 pozisyonunda kaleye duvar örerek gole izin vermedi. Karşılaşma 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 44 yaparak 5. sıradaki yerini korudu. Rizespor ise 20 puanla 16. sırada kaldı. Trabzonspor gelecek hafta sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYIN

11’LER

ÇAYKUR RİZESPOR: 23 Gökhan Akkan 6 Robin Yalcin 19 Ogulcan Caglayan 53 Dhurgham Ismail 2 Godfrey Oboabona 16 Marwane Saadane 34 Bright Edomwonyi 4 Davide Petrucci 40 Nosa Igiebor 9 Léonard Kweuke 27 Matic Fink

TRABZONSPOR: 1 Onur Kıvrak 3 Emmanuel Más 6 Carl Medjani 4 Jan Durica 20 Olcay Sahan 2 Zeki Yavru 5 Okay Yokuşlu 17 Onazi 21 Matus Bero 11 Castillo 14 Dame N'doye

Maç öncesi...

İki takım bugüne kadar 37 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 6 kez Rizespor kazanırken 23 kez Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrıldı. 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Rizespor’un evinde oynanan 19 karşılaşmada 8 kez Trabzonspor, 5 kez Rizespor kazandı. 6 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

İki takım son olarak ligde 30.10.2016 tarihinde Trabzon’da karşı karşıya gelirken mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Rizespor son maçında hazırlık karşılaşmasında Batumi’yi 3-1 mağlup ederken Trabzonspor evinde Galatasaray’ı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

ERSUN YANAL VE HİKMET KARAMAN 17. KEZ

Trabzonspor teknik Direktörü Ersun Yanal ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet karaman bugüne kadar 16 kez karşı karşıya geldi.

Bu karşılaşmalarda Ersun Yanal’ın 9 galibiyeti bulunurken Hikmet Karaman 4 galibiyet elde etti. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Hikmet Karaman’ın takımlarının ev sahibi olduğu 6 karşılaşmada ise Karaman 2 galibiyet Yanal 2 galibiyet elde etti. İki teknik Direktör 2 kez de beraberlikle sahadan ayrıldı. Ersun Yanal Trabzonspor’un teknik Direktörlüğünü yatığı 4 karşılaşmada Hikmet Karaman’ın takımlarına karşı hiç kaybetmedi. Yanal bu maçlarda 3 galibiyet 1 beraberlik elde  etti.

HALİL UMUT MELER’İN TRABZONSPOR KARNESİ

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler Trabzonspor’un 5. kez maçını yönetecek. Geride kalan 4 karşılaşmada bordo mavili ekip 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Halil Umut Meler Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı iki karşılaşmada görev yaptı. Bordo mavililer bu maçlarda 1 galibiyet 1 mağlubiyet elde ederken hiç beraberlik yaşamadı.

HALİL UMUT MELER’İN RİZESPOR KARNESİ

Halil Umut Meler Rizespor’un 4. Kez maçını yönetecek. Geride kalan 3 karşılaşmada Rizespor 1 beraberlik 2 mağlubiyet alırken galibiyet yüzü göremedi. Halil Umut Meler Rizespor’un evinde oynadığı 1 karşılaşmada düdük çaldı. Rizespor bu karşılaşmada mağlubiyet yaşadı. Halil Umut Meler Rizesporlu futbolculara 1 kırmızı kart çıkardı.  

İki takım Süper Lig'de 33 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Rizespor beş galibiyet alabildi (8B 20M).

Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de en az 10 kez karşılaştığı takımlar arasında maç başına en az puan topladığı iki rakibi Trabzonspor (0,7) ve Galatasaray (0,6).

Trabzonspor 2017'de henüz yenilmedi (7G 2B); topladığı 20 puanla ikinci yarının en başarılı takımı olan Trabzonspor, bu dokuz maçta, üç gol yedi.

Rizespor ligde altı maçtır galibiyete hasret (1B 5M) ve bu maçların hiçbirinde kalelerini gole kapatamadılar.

Bu sezon ligde en fazla ikili mücadele kazanan takım Trabzonspor (1606); Rizespor ise bu alanda 10. sırada (1319).

Bu sezon ligde en fazla şutu direkten dönen takım Çaykur Rizespor (11); Trabzonspor'un ise sekiz şutu direkten döndü.

Mehmet Akyüz'ün Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı iki takım Trabzonspor (3) ve Galatasaray (3).

Yusuf Yazıcı Süper Lig kariyerinde ilk 11'de sahaya çıktığı 12 maçta 10 gole katkıda bulundu (beş gol ve beş asist). Yusuf, Süper Lig'de ilk kez Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkmıştı (08.05.2016) ve o maçta iki gol atıp iki de asist yapmıştı.

Leonard Kweuke Süper Lig'de Trabzonspor'a karşı forma giydiği beş maçta dört gol attı; şu anda Süper Lig'de Trabzonspor'dan daha fazla gol attığı bir takım bulunmuyor (Gençlerbirliği ile eşit).

Olcay Şahan ligde forma giydiği son yedi maçta altı gole katkıda bulundu (bir gol ve beş asist).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla top kapan isim Çaykur Rizespor'dan Orhan Ovacıklı (62).

Ersun Yanal ve Hikmet Karaman Süper Lig'de teknik direktör olarak 17 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Hikmet Karaman'ın takımları dört galibiyet alabildi (3B 10M).
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor