Trabzonspor'da yabancıların katkısı büyük!

UEFA Avrupa Liginde ve Spor Toto Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam eden Trabzonspor'da, yabancı futbolcuların önceki sezonlara göre takıma daha çok katkı sağladığı görülüyor.Bordo-mavili takımda geçtiğimiz sezon yaşanan yabancı futbolcu sıkıntısını

Trabzonspor'da yabancıların katkısı büyük!

UEFA Avrupa Liginde ve Spor Toto Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam eden Trabzonspor'da, yabancı futbolcuların önceki sezonlara göre takıma daha çok katkı sağladığı görülüyor.

Bordo-mavili takımda geçtiğimiz sezon yaşanan yabancı futbolcu sıkıntısının bu sezon çözüldüğü görülüyor. Henrique ve Adiran performansları ise dikkat çekiyor. Avrupa Ligi'nde ve Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun ilk 11. haftasına bakılarak yapılan araştırmada Trabzonspor'un yabancı futbolcuları, takımda en iyi dönemlerini yaşıyor. Kadrosunda Adrian, Alanzinho, Zokora, Maloudo, Colman, Bosingwa, Janko, Henrique ve Bamba gibi isimleri bulunduran Karadeniz ekibi, Bosingwa ve Malouda gibi önemli yıldız isimleri sezon başında kadrosuna katmıştı.

Trabzonspor geçtiğimiz sezon Avrupa Kupalarına erken veda etmişti. Oynadığı iki maçta da Videoton karşısında üstünlük sağlayamayan bordo-mavili takım, penaltılar sonucunda rakibine elenerek Avrupa'ya erken veda etmişti. Ligde ise ilk 11. hafta sonunda yabancı oyuncuları Vittek, Henrique, Sapara, Adrian, Emerson ayağından 7 gol bulmuş, yerli oyuncuları Volkan, Halil, Soner ve Olcan'ın ayağından ise 4 gol bulmuştu.

YABANCILARIN KATKISI BÜYÜK

Geçtiğimiz sezon yabancı oyuncuları konusunda büyük bir sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bu sezon ise yabancı futbolcuların katkılarıyla yoluna hem Avrupa'da hem de Spor Toto Süper Lig'de emin adımlarla devam ediyor. Avrupa'da fırtına gibi esen Trabzonspor'da yabancı futbolcuların katkısı büyük oranda hissediliyor. Henrique, Avrupa'da 8 gol atarken, Adrian 3, Malouda 2, Yusuf Erdoğan 2, Olcan 2, Janko, Abdulkadir ve Giray Kaçar'da 1'er gol atarak takımlarına katkıda bulundular. Bordo-mavili takımın attığı 22 golün 2'sini rakip takım oyuncuları kendi kalesine attı.

Trabzonspor'un Lig'de attığı 14 golün 8'i yabancı futbolculardan geldi. Henrique 5, Malouda, Adrian ve Colman 1'er gol atarken, Mustafa Yumlu ve Olcan 2 gol, Yusuf ve Emre Gürel ise 1'er gol kaydetti.

LİGE YABANCI KALAN YABANCILARDA VAR

Trabzonspor'da Lig'e yabancı kalan yabancı futbolcular da var. Geçtiğimiz sezon başında alınan Janko, sakatlıklarla boğuşan Arjantinli Colman ve geride kalan sezonları mumla aratan Alanzinho, henüz takıma tam olarak katkı sağlamakta güçlük yaşıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor