Trabzonspor hasreti bitirmenin peşinde

 Ligde bu sezon dış sahada sadece bir maç kazanan Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçından galibiyetle ayrılarak 90 günlük özlemini sonlandırmayı hedefliyor.UEFA Avrupa Liginde yenilgisiz lider olan, Sp

Trabzonspor hasreti bitirmenin peşinde

 Ligde bu sezon dış sahada sadece bir maç kazanan Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçından galibiyetle ayrılarak 90 günlük özlemini sonlandırmayı hedefliyor.
UEFA Avrupa Liginde yenilgisiz lider olan, Spor Toto Süper Lig'de ise evinde maç kaybetmeyen Trabzonspor, dış sahada aldığı başarısız sonuçları Galatasaray maçını kazanarak sonlandırmak istiyor.

Deplasmanda en son 23 Eylül Pazartesi günü Kayserispor'u 1-0'lık sonuçla yenen Karadeniz ekibi söz konusu tarihten beri dış sahada maç kazanamadı. Bordo-mavili takım ligde dış sahada oynadığı 7 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Kalesinde gördüğü 14 gole karşılık, rakip kaleyi 7 gol attı. Bordo-mavili takım deplasmanda oynadığı son 3 maçında 3-2'lık skorlarla kaybetti. Karadeniz ekibi Kasımpaşaspor, Gençlerbirliği ve Gaziantepspor maçlarını aynı skorlarla kaybettmişti.

AKÇAY, SORUNA ÇÖZÜM ARIYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, dış sahada yaşadıklarını soruna çözüm arıyor. UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar alan Karadeniz Ekibi, iç sahada ise oynadığı lig maçlarında yenilmiyor. Trabzonspor’da ligde oynanan dış saha maçlarında yaşanan farklılığın nedenlerini üzerinde duran teknik direktör Mustafa Akçay, hafta içinde oyuncularıyla yaptığı toplantılarda bu sorun üzerinde duruyor. Lazio ve Bursaspor maçlarından beraberlikle ayrılmalarına rağmen takımın ortaya koyduğu oyundan ve ortaya çıkan istatistik rakamlardan oldukça memnun olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, Galatasaray maçında çok daha iyi bir oyun beklediğini vurguladı. Dış sahada yaşadıkları zorluğun üstesinde gelibilecek bir takım olduklarını oyuncularına aktaran Akçay, "Saha içinde daha dikkatli ve birbirini kollayan bir yapıyla hareket etmeleri halinde bunun üstesinden gelebiliriz, bunu Avrupa'da başarmış bir takımız" diyerek oyuncularını zorlu Galatasaray maçına motive ettiği öğrenildi.

TRABZONSPOR DEPLASMAN MAÇLARI
Beşiktaş - Trabzonspor: 2-0
Akhisar - Trabzonspor: 3-0
Kayserispor - Trabzonspor: 0-1
Fenerbahçe - Trabzonspor: 0-0
Kasımpaşa - Trabzonspor: 3-2
Gençlerbirliği - Trabzonspor: 3-2
Gaziantepspor - Trabzonspor: 3-2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor