Trabzon'dan Carlos ve Sergen tepkisi!

TÜFAD Trabzon şubesi yönetim kurulu, “Antrenör ve spor basının ortak değeri Trabzon futbolu “ konulu kahvaltılı bir toplantı düzenledi.TÜFAD Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban’a, toplantıda gazeteciler Roberto Carlos’un Sivasspor’da görev almasıyla baş

Trabzon'dan Carlos ve Sergen tepkisi!

TÜFAD Trabzon şubesi yönetim kurulu, “Antrenör ve spor basının ortak değeri Trabzon futbolu “ konulu kahvaltılı bir toplantı düzenledi.


TÜFAD Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban’a, toplantıda gazeteciler Roberto Carlos’un Sivasspor’da görev almasıyla başlayan ve daha sonra Sergen Yalçın’la devam eden lisans problemleriyle ilgili sorular yöneltildi.

“Aynı zamanda TÜFAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesisiniz. Ülkemizde Roberto Carlos ve sonrasında da Sergen Yalçın ‘la devam eden futbol antrenörlük diplomalarının yetersiz olmasıyla ilgili tartışmalara neden duyarsız kalıyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine Balaban, ilgili maddeleri ve yapılan değişiklikleri hatırlatarak cevap verdi:


“TFF YÖNETİM KURULUNUN 21.08.2013 TARİHLİ KARARINI TARİH AFFEDERMİ”
Ben bu sorunuza Genel Merkez Yönetim Kurulu adına cevap veremem. Çünkü ben oradaki 21 Yönetim Kurulu üyesinden biriyim. Ancak TÜFAD Trabzon Şube Başkanı sıfatıyla şunları söyleyebilirim. TFF Yönetim Kurulu 21.08.2013 tarihinde yaptığı toplantıda 10 fıkradan oluşan “TFF  Teknik Adamlar Eğitimi  ve Sınıflandırması Talimatı’nın “13. maddesinin  4 ve 5.  fıkralarında değişlik yaparak Roberto Carlos  ve ülkemizde sadece Sergen Yalçın değil sayısı daha fazla olan bir çok kişiye takip ettiğiniz futbol takımlarında  çalışma imkanı tanımıştır.


Balaban ardından 13. Madde ve ilgili fıkraları hatırlattı:
Madde 13: FIKRA (4) DEĞİŞEN MADDE; Sözleşmenin imzalandığı tarihte FİFA Dünya sıralamasında, 1 ila 25. sıralamasında yer alan bir ülkenin ‘A Milli Takımının en az 75 müsabakasında oynamış olmak kaydıyla, Türkiye’de bir kulüpte toplam en az 2 sezon futbolcu olarak tescil edilmiş yabancı kişiler’ ile ilgili olarak iş bu maddenin 13. maddesinin 1, 2 ve 3. fıkraları ile teknik adamlar talimatının 5. maddesinin son fıkrası hükümleri uygulanamaz.  Bu kişinin aktif futbol hayatının sona ermiş olması ve en üst profesyonel ligde mücadele eden kulüplerde sözleşme imzalamış olması gerekmektedir.


(5.maddenin son fıkrası Kulüplerle ilgili ; İş bu talimat ile TFF tarafından tespit edilen hususlara aykırı olarak herhangi bir unvan altında yabancı uyruklu teknik adam istihdam eden kulüpler hakkında futbol disiplin talimatı hükümleri uygulanır.)

FIKRA(5) DEĞİŞEN MADDE; En az 5 yıl FİFA üyesi bir ülkenin en üst profesyonel liginde yer alan bir kulüpte tescil edilmiş, en az 25 kere ‘A Milli Takımlarında forma giymiş ve aktif futbol hayatını sona erdirmiş olmak şartıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili olarak iş bu 13. maddenin 1, 2 ve 3. fıkraları hükümleri uygulanamaz.


13.MADDENİN 1,2 VE 3 .fıkraları;13.maddenin(1) fıkrası; Bu talimatta belirtilen esaslar dışında hiç bir kimse, bir kulüp veya kuruluşta bir teknik adamın görevini üslenemez. Teknik adamlarla ilgili kulübün statüsüne uygun kategorilerdeki teknik adam lisansı, TFF’nin izni ve taraflar arasında imzalanmış bir sözleşme mevcut olmaksızın, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayamaz, yönetemez ve yönlendiremez.


FIKRA (2) Teknik adamların isimleri değişik unvanlarda (yönetici, profesyonel futbol yöneticisi, genel kaptan, genel sekreter vb.) müsabaka isim listesine yazılamaz.


FIKRA (3)Teknik adamlar aynı sezon içinde, TFF’ ye tescil ettirdikleri sözleşmeyle kararlaştırılmış görevden başkaca bir sıfatla müsabaka isim listesine yazılamazlar.


 Bu maddeler ve yapılan değişikliklere göre; 4.madde ülkesinin A milli takımında 75 kez milli olan yabancı uyruklu kişilere, 5. madde ise ülkemizin A Milli Takımında 25 kez milli olmuş kişilere çalışma yolunu açınca, ülkemizde bazı kulüpler ve bazı teknik adamlarımız da bu kararı bir fırsat bilerek bu yolu seçmiştir.

“Bizi kulüplerden çok teknik adamlarla ilgilendirir. Burada teknik adamlar haklı mı ? Değil elbette. Bizi en çok üzen ve hayal kırıklığına uğratanda bu. Bir antrenör düşünün, diplomasının yetersizliğine rağmen bir üst kursa gitmek yerine, diploması yeterli olan bir başka antrenörün lisansından faydalanma yolunu seçerek Teknik Direktörlük yapacak ve bundan bir takım kazanımlar sağlayacak. Bir başka antrenör de lisansı yetersiz olan bu antrenörün ya yardımcısı konumunda çalışacak ya da tek bir idmana çıkmadan maçlarda kulübede oturarak teknik adamlık yapacak ve ne acıdır ki bu yolla, yani sadece lisansını çalıştırarak tek bir idmana çıkmadan eski adı ile Teknik Direktör, bugünkü adıyla PRO diploması sahibi olacak. Bu alınan karar göre zamanını ve parasını vererek antrenörlük kursuna gitmeye ne gerek var. Tarih ; evinden, ocağından uzak, aile hasretiyle yıllarca uzaklarda çalışıp 30.000 TL. verip ,Puro lisans alanlara yapılan bu haksızlığı affeder mi."


BENİM PURO LİSANSIM OLSA GERİ VERİRİM

Balaban yaşananlara tepksini şu sözlerle devam ettirdi; Şunu özellikle belirtmek isterim. Bir birey olarak eğer benim Puro lisansım olsa onu geri verir ve verdiğim parayı yasal yollarla geri isterim. Ancak ben bir birey değilim. O zaman yapılacak tek şey var. Oda TÜFAD Trabzon Şubesi yönetim kurulu olarak kendi düşüncelerimizi resmiyete döküp, hukuk çerçevesi içinde şube olarak  bağlı bulunduğumuz TÜFAD Genel Merkezine sunmak. Trabzon’da şubemize kayıtlı 40’a yakın yeterli sayıda PRO lisanslı üyemiz var. Bizi başka illerdeki örnekler ilgilendirmiyor. Bu ilin çok ayrı bir özelliği var. Bu şehir ,futbolda ilklerin yaşandığı ve yaşatıldığı bir futbol kenti."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler