Trabzon'da aile hekimliğine tepki!

Türkiye’de herkesin bir doktoru olması çerçevesinde başlatılan aile hekimliği uygulaması pilot illerde yapılan uygulama ile başladı ve 2010 yılı sonunda bütün illerde uygulamaya başlandı.Aile hekimliği uygulaması sağlıkta yeni bir dönemi başlatırken bazı

Trabzon'da aile hekimliğine tepki!

Türkiye’de herkesin bir doktoru olması çerçevesinde başlatılan aile hekimliği uygulaması pilot illerde yapılan uygulama ile başladı ve 2010 yılı sonunda bütün illerde uygulamaya başlandı.

Aile hekimliği uygulaması sağlıkta yeni bir dönemi başlatırken bazı sorunları da beraberinde getirdi. Vatandaşların sağlık durumlarının takibi konusunda başarılı olan uygulama bazı konularda  oldukça eksik kaldı.

Vatandaşların bu konuda rahatsız oldukları durumların başında aile hekimlerinin kendi bölgeleri dışında kalan hastalara müdahale etmemeleri.  

Acil denebilecek bir hastaya bile , aile hekimliğine bağlı olmadığı söylenerek hastanelere yönlendiriliyor.  Vatandaşlara zor anlar yaşatan bu durum oldukça tepki çekiyor.

Bunun yanında vatandaşların rahatsız olduğu bir diğer konu ise Aile hekimliğinde çalışan personelin insanlara yeteri kadar yardımcı olmaması. Bu sorunun başlıca kaynağı ise personelin uygulama hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması.

Haber61.net’e şikayetlerini bildiren vatandaşlardan biri de yolda aniden rahatsızlandığını belirterek ‘Yürüyecek dahi halim yoktu. Yolun karşısında bulunan aile hekimliğine vatandaşların yardımıyla gittim. Ancak o aile hekimliğine bağlı olmadığım için bir şey yapamayacaklarını bir hastanenin aciline gitmemi söylediler. Beni o halde dışarıya çıkarttılar. Oraya bağlı değiliz diye ölelim mi?’ şeklinde tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor