TFF Trabzonspor'a operasyon mu yapıyor, amaçları ne? 3 kritik soru

Dünya genelinde yaşanan pandemiden Türkiye de payını alırken ara verilen futbol için TFF'nin aldığı kararlar büyük tartışma yarattı

TFF Trabzonspor'a operasyon mu yapıyor, amaçları ne? 3 kritik soru

Haber61 Spor Servisi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen liglerin 12-13-14 Haziran'da başlayacağını açıkladı. Özdemir açıklamasının detaylarında 10 farklı plan hazırladıklarını da belirterek olası gelişmelere karşı planlarının olduğunu ifade etti. Ancak açıklamada cevap bekleyen açıklar yer alırken Özdemir'in sözleri hiçkimseyi tatmin etmeye yetmedi.

Liglerin tescil edilmesine yanaşmayan TFF, ısrarla ligleri oynatmak isterken akıllara 3 kiritik soru geldi;

1-Mevcut durumda Trabzonspor liderken ligleri tescil etmeyen TFF, ligler başladıktan sonra olası liderin de değiştiği bir ortamda vakaların da arttığı varsayılırsa koronavirüs tehlikesi nedeniyle ligleri tescil edecek mi?

2- Her maç öncesinde futbolculara ve teknik heyete test yapmayı planlayan TFF'ye göre sonucu pozitif çıkan futbolcu oynayamayacak. Ancak DSÖ ve Sağlık Bakanlığı'nın kararlarına göre pozitif vakaların etrafındakilerin de 14 gün süreyle karantinaya alınması gerekiyor. Bu durumda tüm takım karantinaya alınırsa ne olacak? Ya da karantina kuralı çiğnenerek diğer takımlar da mı tehlikeye atılacak?

3- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada TFF'nin aldığı kararda sorumluluğun tamamen TFF'ye ait olduğunu söyledi. TFF, insanların sağlına dair sorumluluğu Sağlık Bakanlığı'nın onayı olmadan hangi hakla alabildi?

OPERASYON MU?

Bu soruların ve daha bir çok sorunun daha cevaplarını henüz veremeyen TFF'nin neden ısrarla ligleri oynatmaya çalıştığı büyük merak konusu oldu. Trabzonsporlu taraftarlar ise sosyal medyada alınan kararların tamamen bordo mavililerin şampiyonluğunu engellemeye yönelik bir operasyon olarak yorumladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor