TFF Trabzon'a cevap verdi

Federasyondan yapılan açıklamada, profesyonel liglerde 2008-2009 sezonunun ilk yarısının bitmesine sayılı günler kala kamuoyunda yer alan kimi ifadelerin üzülerek izlendiği belirtildi.

TFF Trabzon'a cevap verdi

Açıklamada, ''Türkiye profesyonel liglerinde her hafta 68 karşılaşma oynanmaktadır. Futbol Federasyonu olarak tüm maçların kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm birimlerimizle çaba sarfetmekteyiz. Bu süreçte, liglerde mücadele eden kulüplerimizin yöneticilerinin, teknik sorumlularının ve futbolcularının da Türk futbolunun çatı örgütü olan federasyona yardımcı olması gerekmektedir. Türk futbolu hakettiği parlak geleceğe, ancak bu işbirliğiyle ulaşacaktır'' denildi.

En önemli sorumluluğun, kulüplerin başkan ve yöneticilerine düştüğü ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Maçların ardından yapılan açıklamalarla, kasıtlı olarak spekülatif ortam yaratmaya çalışan yöneticilerin bu tutumu kimseye yarar sağlamaz. Futbol Federasyonu, bu güzel oyunun katılımcısı değil, düzenleyicisi ve denetleyicisidir. Biz ve bizim göreve getirdiğimiz kurullar, özgür ortamlarda çalışmalıdır. Yöneticilik sorumluluğuyla bağdaşmayan açıklamalar, kurullarımızın çalışma özgürlüğünü baskı altına almaya yönelik çabalar olarak algılanmaktadır.

Ligimizde rekabet ne kadar üst seviyede olursa, kavga ve gürültü sahalarımızdan ve saha dışından ne kadar uzakta olursa, marka değeri de o kadar yükselir.

Futbol Federasyonu olarak hiçbir hakeme ya da hiçbir kurul üyemize telkinde bulunmamız söz konusu değildir. Hatalar futbol oyununun her zaman içinde olan unsurlardan biridir. Nihai hedefimiz, hiçbir şekilde kasıtlı yapılmayan bu hataların asgari düzeye indirgenmesini sağlamaktır. Bunun için de Futbol Federasyonu'nun yanısıra futbolun tüm paydaşlarına sorumluluk düşmektedir. Futbol ailesinin tüm bireylerinin bu sorumluluk çerçevesinde işbirliği yapması en büyük arzumuzdur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor