Telefonu kapattığımda Trabzonluydum

Trabzonspor'un Fransız yıldız oyuncusu Florent Maloda Trabzonspor'a transferi, hayatı ve kariyeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.Malouda'nın yaptığı açıklamanın satır başları şu şekilde;"Evimde Messi ile oturuyordum. Onun hayır derneğiyle ilgili konuşuy

Telefonu kapattığımda Trabzonluydum

Trabzonspor'un Fransız yıldız oyuncusu Florent Maloda Trabzonspor'a transferi, hayatı ve kariyeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Malouda'nın yaptığı açıklamanın satır başları şu şekilde;

"Evimde Messi ile oturuyordum. Onun hayır derneğiyle ilgili konuşuyorduk. İbrahim Hacıosmanoğlu aradı. 15 dakika görüştük. Teklifler vardı ama Trabzonspor gibi gelen olmadı. Telefonu kapattığımda Trabzonluydum."

- Şu anki Türkiye maceran nasıl geçiyor?

- 33 yaşındayım. Eşim, 3 kız ve 1 erkek çocuğumla Trabzon’da mutluyum. Buraya hayran kaldım. Türkiye’de olmaktan mutluyum. Ateşli bir taraftar topluluğu önünde oynamak güzel. Futbolu bilen ve seven taraftarlara sahibiz. Bu beni heyecanlandırıyor. Benim oynadığım takım şampiyon olmalı. Ve olacağız...

"AKÇAY, KOMPLEKSSİZ VE EGOSUZ BİR HOCA"

- Birçok ünlü hoca ile çalıştın. Kim iz bıraktı?

- Avram Grant, Scolari, Ray Bilkins, Guss Hiddink, Carlo Ancelotti, Vias Boas, Di Matteo ve Rafael Benitez. Her biri değerliydi. Hepsinden bir şeyler öğrendim. Bana bir şeyler kattılar. Öğrenmenin sonu ve yaşı yok. Mustafa Reşit Akçay da son hocam. Öğrenmeye aç futbolcunun, ne istediğini bilen bir yapısı var. Hem hoca hem de bizim için arkadaş. Müthiş bir insan. Her maçtan sonra özeleştiri yapıyoruz. Hocam, komplekssiz ve egosuz.

- Takım arkadaşlarınla ilişkin nasıl?

- Süper... Burada herkes başarıya odaklanmış. Hedefi olan bir takımız. Arkadaşlarım da ileriye bakan kafaya sahip. Taraftar desteği bizi kamçılıyor.

"HACIOSMANOĞLU MÜTHİŞ BİR BAŞKAN"

Trabzonspor’a nasıl geldin. Kim ikna etti seni?

- Chelsea ile kontratım bitmişti. Fransız Guyana’sındaki evimde oturuyordum. Messi de yanımdaydı. Onun yardıma muhtaç insanlar için kurduğu bir derneği var. Bu dernek için projeler üretmek adına konuşuyorduk. Telefonum çaldı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ydu arayan. 15 dakikalık bir görüşme yaptık yaklaşık. Değer veren konuşmalar yaptı. Avrupa’dan cazip teklifler geliyordu. Başkan beni ikna etti ve Trabzonsporlu oldum. Kulübüne aşık bir başkan İbrahim Hacıosmanoğlu. Müthiş bir başkana sahibiz.

"EN BÜYÜK ÖZELLİĞİM ÖĞRENCİLİĞİM"

- Benim için ‘Teknik oyuncu’ derler. ‘Sağ ve sol ayağını çok iyi kullanıyor’ da derler. En önemli özelliğim sürekli öğrenmeye devam edebilmemdir. Hayatım boyunca hep öğrenmeye çalıştım hep de çalışıyorum.

- Sence bu kadroyla nereye kadar gidebilirsiniz?

- Ligde de Avrupa’da da camiamızın beklentisini karşılamak zorundayız. Takım olarak bu güveni veriyoruz. Potansiyelli ve güçlü bir takımız. Lider Fenerbahçe’ye çelme taktık. Biz de zirve yarışındayız. Artık zorlu bir parkura giriyoruz. Bu zorlu parkurdan da en az zararla çıkmalıyız.

- Bir çok yıldızla oynadın. Unutulmaz kimdi?

- En iyi Zidane’dır benim için. Hayrandım ona. Onun yanında staj yaptım. Aşırı yeteneğinden çok, idmandaki çalışma disiplinine hayrandım. Saha içinde nerede sorumluluk alacağını çok iyi bilirdi. Makalele de gerçekten müthiş bir oyuncuydu.

"BİZ DE YARIŞTA OLACAĞIZ"

- Trabzonspor bu sezon şampiyon olabilir mi?

- Bu hedef zor değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kadar şansımız var. Benim bulunduğum takımın da zaten şampiyon olması gerekiyor. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftar birlikteliğine sahibiz. Biz de yarışta varız.

"FUTBOL BÜYÜK BİR AŞKTIR"

- Nasıl futbolcu oldun?

- Ailemde annem de babam da futbol oynuyor. Yani anadan doğma futbolcuyum. Doğar doğmaz futbolun içinde buldum kendimi. Mahalle arasında ve sokak aralarında maçlar yapar, takımlar kurardım. Çalışarak futbol yeteneğin gelişir. Ben de kendimi çalışarak bugünlere getirdim.

- Genç futbolculara tavsiyen nedir?
- Bu işe gönül vermeliler. Sevgiyle futbol oynarlarsa başarılı olurlar. Futbol meslek olursa, sevdiği mesleği yaparak mutlu olurlar. Gençler futbola tutkuyla bakmalı. Futbol bir aşktır. Çünkü, dünya bu spora aşıktır.

"TÜRKİYE'DEKİ DİN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖRNEK BİR TABLO"

- Trabzon nasıl bir şehir. Türkiye nasıl bir ülke?

- Öncelikle takımda her dinden insan var. Osmanlı tarihini okumuştum. Herkes o dönemde dinini özgürce yaşayabiliyor. Şimdi de öyle. Türkiye’deki en güzel şey, bir cami ve yanında da bir şapel var. Bir mescit var, yanında da bir kilise. Bu, dünya için örnek bir tablo. Her dine, her dile açık, şeffaf ve demokrat bir yapı görüyorum ülkenizde. Trabzon’a gelirsek. Hiç bir şikayetim ve mutsuzluğum yok. Bu şehirde ve bu takımda olmaktan dolayı keyifliyim.

"DROGBA EN İYİ KANKAM"

“Chelsea sonrası eski dostumla Türkiye’de yeniden buluştuk. Onun gibi bir oyuncunun burada oynaması şans. Galatasaray büyük iş başardı.”

Drogba ile Türkiye’de yeniden buluştun. Görüşüyor musunuz?

- Onun bende yeri ayrıdır. Kankam olur... Beşiktaş ile oynadığımız maç öncesi İstanbul’da görüştük. İnsanlığı, futbolculuğu, yardımseverliği tartışılmaz. Onun gibi bir oyuncunun Türkiye’de olması büyük şans. İspanyol ve İngilizler peşindeydi. Galatasaray Drogba transferiyle büyük iş başardı. O, benim İngiltere’ye transferimde önemli rol oynadı.

Liverpool beni çok istiyordu. Real Madrid’e gidecektim. Fakat, Drogba devreye girdi. Chelsea atağa kalktı. Görüşmeler sonrası mavilere imza attım. Benitez beni gördüğünde sürekli, “Keşke, Liverpool’a gelseydin” der.

- Afrika için ne düşünüyorsun?

- Farklı düşüncelere sahibim. Ekonomi masterı yapan bir adam değilim ama Afrika çok zengin bir kıta. Bu kıta kendi halkına yeter. Ama adil bir dağıtım olursa. Afrikalı ünlü oyuncular kendi ülkeleri için hep aynı şeyi düşünürler. Adaletsizlikten yakınırlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler