Sümer "Kupa için hedef yanlış"

Trabzonspor Divan Genel Kurulu toplantısı yapıldı.Trabzonspor’un 31. Olağan Divan Genel Kurulu, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Divan Kurulu toplantısının görüş ve öneriler kısmında söz alan Trabzonspor eski Başka

Sümer "Kupa için hedef yanlış"

Trabzonspor Divan Genel Kurulu toplantısı yapıldı.

Trabzonspor’un 31. Olağan Divan Genel Kurulu, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Divan Kurulu toplantısının görüş ve öneriler kısmında söz alan Trabzonspor eski Başkanı Özkan Sümer yaptığı konuşmada Trabzonspor'un şike süreci ve sonrasında verdiği uğraş ile enerjisinin tükettiğini ifade ederek, çalınan kupanın Trabzonspor tarafından alınması için verilen uğraşlarda da yanlış hedeflere yöneldiğinin altını çizdi.

Trabzonspor'un hak ettiği kupanın verilmemesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun etkili olmadığını vurgulayarak "TFF'nin oraya getiriliş sebebi zaten kupayı vermemek üzeredir. Bu doğrultuda oraya getirildi" dedi.

Mehmet Ali Aydınlar'ın görevden ayrılmasının ardından yeni TFF Başkanı arandığını ve bu doğrultuda Şenez Erzik isminin gündeme getirildiğini söyleyen Eski Başkan Sümer konuşmasına şöyle devam etti "Şenez Erzik ismi gündeme geldi. Şenez Erzik'te ilk başlarda vTürkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına olumlu bakıyordu. Ne olduysa siyasilerle konuşmasının ardından oldu. Bakanla yaptığı görüşmenin ardından TFF Başkanı olabilmesi için UEFA'dan izin alması gerektiğini söyledi ve kaçtı. Nedeni ise açık Bakanla yaptığı görüşmede kupanın Trabzonspor'a verilmemesi ve Fenerbahçe'de kalması talimatını aldı. Ardından göreve şu anki TFF Başkanı ve yönetimi geldi. Dolayısıyla siyasilerin istekleri doğrultusunda hareket edeceği baştan belli olan ve tüm kurulları ile siyaset tarafından göreve getirilen bu kurumdan kupa almak için verilen mücadele tamamen yanlıştır. Kupanın Trabzonspor'a verilmesini sağlayacak yer TFF değil siyasettir" dedi.

Özkan Sümer'in konuşmalarını izlemek için tıklayın

pas.jpg

Trabzonspor'un çalınan kupasını geri alması için gücü varsa hedefinin de belli olduğunun altını çizen Sümer, camianın artık bu gerçeklerle yüzleşmesinin zamanı geldiğini de söyledi.

İstanbul kulüplerinin siyaseti, medyayı, ekonomiyi TFF'yi kullandığını yerli ve yabancı transferinde ise İstanbul'un gücünün kendilerine avantaj sağladığını söyleyen Sümer konuşmasını şu şekilde sürdürdü ". Bu kadar gücü olan İstanbul takımları ile nasıl rekabet edebiliriz. Ancak onlar bu gücü yanlış kullanıyorlar. Biz bazı şeyleri doğru yaparsak eğer onlarla yarışta yarışabiliriz. Trabzonspor bir duruş değil, bir yolculuktur.Trabzonspor her şeyiyle beraber bir ek değil, bir köktür.  Bir arınmaya, bir aydınlanmaya ve hep beraber bir kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bu camiada nefretin çığlıklarından sevginin sesini duyamaz olduk. Gelin bu güzel değerin hakkını verelim. Parti tutar gibi takım tutulmaz. Kulüp bir kimliktir. Seni bütün değerlerinle temsil edecek büyük bir güçtür. Bunu bilerek davranalım. “

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler