Sofuoğlu motosikleti bırakıyor mu?

 Antalya’daki V1 Challenge Yarışı’nda yarışacak olan Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Volkicar’da ilerleme kaydettiğini belirterek, "30 yaşına geldim ve belki de yavaş yavaş otomobile dönmeliyim" dedi.Antalya Expo Center’deki Doğa, Macera, Spor ve Alter

Sofuoğlu motosikleti bırakıyor mu?

 Antalya’daki V1 Challenge Yarışı’nda yarışacak olan Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Volkicar’da ilerleme kaydettiğini belirterek, "30 yaşına geldim ve belki de yavaş yavaş otomobile dönmeliyim" dedi.

Antalya Expo Center’deki Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı çerçevesindeki, V1 Challenge Yarışı’na az bir süre kala Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker, efsane ralli pilotu Volkan Işık, Kenan Sofuoğlu, Yağız Avcı, Volkicar’ın kahramanı Can Tolon, Lübnanlı Ralli Şampiyonu Abdo Feghali ile diğer sporcuların katımlıyla basın toplantısı düzenlendi.

Toplantında konuşan Volkan Işık, amaçlarının Türkiye’de otomobil sporlarını insanların ayağına getirmek ve bu sporu sevdirme amacında olduklarını söyledi.

İl il bu şampiyonayı düzenlediklerini ifade eden Işık, "Şimdi de Antalya’dayız. Antalya’da seyirci potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Umarım güzel bir yarış olur" diye konuştu.Yarışlarda hızın yanında, güvenliğine de önem verdiklerini belirten Işık, "Biz yarışın heyecanlı olması kadar güvenli olmasına dikkat ediyoruz. Yarışırken çok yüksek süratli olmayacaklar. En fazla sürat 90 veya 100 kilometre olacak. Dolayısıyla kaldırımlar bir parça sınırlayıcı çizgi olarak duracak. Öte yandan Volkicar’ın 2 kişilik olması şeklindeki çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah denemelerimizde başarılı oluruz. Daha hızlısını yapmayacağız. Ama daha ucuz herkesin kullanıp erişebileceği bir otomobil yapmak istiyoruz" diye konuştu.

'BELKİ DE OTOMOBİLE GEÇME ZAMANIM GELDİ'

Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise, 2010’daki ilk Volkicar yarışında tedirgin olduğunu hatırlatarak, "Motosiklet sürücüsüyüm. Üç yıl önce bu otomobile bindiğimde çok heyecanlanmıştım. Neticede tamamen 4 teker üzerindesiniz. Volkicar otomobile ilk bindiğimde 4 tekeri hissedemiyordum. Motosiklette tekeri tamamen hissedebiliyorum. İstediğim yöne gidebiliyorum. En çok zorlandığım nokta buydu. Avantajlı olduğum nokta ise fren esnasında arabanın kontrolünü çok kolay sağlamamdı.

Volkicar’ı kullanırken öğrenmem gereken çok daha şey var. Yavaş yavaş ilerleme kaydediyorum. 30 yaşına geldim. Belki de yavaş yavaş otomobile dönmeliyim. Bu organizasyon ilk yapıldıktan sonra aradan 3 yıl geçti ve şu an tabi ki o heyecanı attım. Karting ile kıyaslarsak bu heyecan daha farklı. Bugün burada parkur daha farklı. Çizgi diye bir şey yok, araç nereye giderse oraya gideceğim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor