Şenes Erzik: Ligler tescil edilemez. Dört büyüklerin zararı 5 Milyar'a yakın

Şenes Erzik merakla beklenen liglerin geleceğine dair açıklamalarda bulundu

Şenes Erzik: Ligler tescil edilemez. Dört büyüklerin zararı 5 Milyar'a yakın

TFF Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA onursal üyesi olan Şenes Erzik, liglerin geleceğiyle ilgili konuştu.

Liglerin tescil edilemeyeceğini ve UEFA Başkanı Ceferin'in de aynı görüşte olduğunu söyleyen Erzik  "Herkes Avrupa’da liglerin akıbetini soruyor. Benim gibi UEFA Başkanı da aynı şeyi söylüyor; oynanmamış liglerin tescili mümkün değil. Bunu yapacak olanlar ciddi yaptırımlarla karşılaşabilir. Hayat normale döndüğünde bu sezona dair ligler mutlaka tamamlanmalı. Formülü ben söyleyemem. Aksi takdirde içinden çıkılamaz bir kaos yaşanabilir. Bu süreç elbette atlatılacak. Ne kadar devam edeceğini şimdilik kimse bilemiyor. Ancak sonunda dünya futbolu bambaşka bir yöne evrilecek. Futbola çok büyük bir yük getirecek. Bu kaçınılmaz." ifadelerini kullandı

Koronavirüs salgını nedeniyle verilen arada kulüplerin ciddi zararlara uğradığını belirten Erzik  "Gerçekçi olalım. UEFA’da maç günü geliri diye bir kavram var. Taraftar demek, yayın geliri demek, sponsorlar demek. En önemli kalemler bunlar. Bu arada ciddi zararlar oluşacak. Sadece 4 büyük kulübümüzün bu süreçte kaybı 5 milyar liraya yakın. Rakam daha da büyüyecek. Kulüplerin ayakta kalabilmesi için radikal kararlar şart. Büyük küçük tüm kulüpler şimdiden önlemini almalı, planlarını en kötü senaryoya göre yapmalı." dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler