Şener:"Siyaset o kupanın içinde!

Eski Başkan Sadri Şener, Emre’nin kendisi aleyhinde açtığı davayı kazanmasının yanı sıra Fener kongresinde şike yapmaktan 6 yıl ceza alan Aziz Yıldırım’ın başkan seçilmesi ve TFF eski başkanı Aydınlar’ın  2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Fener’den ki

Şener:"Siyaset o kupanın içinde!

Eski Başkan Sadri Şener, Emre’nin kendisi aleyhinde açtığı davayı kazanmasının yanı sıra Fener kongresinde şike yapmaktan 6 yıl ceza alan Aziz Yıldırım’ın başkan seçilmesi ve TFF eski başkanı Aydınlar’ın  2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını Fener’den kimse alamaz şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Haber61 Genel Koordinatörü Orhan Çavuşoğlu'na konuşan eski başkan Şener,  Emre Belözoğlu’nun kendisi hakkında açtığı davayı kazanmasının ardından süreci kısaca özetledi. Şener  ”Trabzonspor- Fenerbahçe maçından sonra futbolcu Emre bizle ilgili bir dava açmıştı. O dava sonuçlandı Emre davasını kazandık. Biz bir mücadele veriyoruz. Davayı kazanıyoruz. Demek ki bizim avukatlarımız iyi”

Aziz Yıldırım’ın yeniden başkan seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki  sorumuza da başkan Sadri Şener ” Fener’in kongresini sizde izlemişsinizdir.  Fenerbahçe camiası bu kadar şaibeli işe karışmış başkanlarına sahip çıkıyorlar.  Olayın İkinci yanlış tarafı da şu, şikeyi sanki teşvik ediyorlar. Şikeyi sanki normalmiş gibi gösteriyorlar. Negatif bir şeye sahip çıkıyorlar. Negatif bir olaya sahip çıkmak toplumda şöyle bir algı oluşturuyor. Şike yapar ve yakalanırsan da boş ver, nasılsa bir şey olmuyor. Aynen bu yolda gidelim şike yapmaya devam edelim mesajı veriliyor. Maalesef  doğruyu öğrenmiyorlar kötü olan bu.  

Ancak Fenerbahçe camiasının kararı bu, bize de laf söylemekte düşmez.  Ancak bana göre doğru bir iş değil.  Aziz Yıldırım aday olmasaydı daha iyi olurdu. Fakat beni de, kulübümüzü de ilgilendirmiyor

Ancak Aziz Yıldırım’ın kongrede aldığı 6 bin oy da korkunç bir şey. Bu şu demek Türkiye’de bir hukuk sistemi var. Onlar demiş ki “Şike Yapmışsın”  UEFA demiş ki “Şike Yapmışsın”, CAS da  “Şike Yapmışsın” demiş. Sende kalkmışsın “Ben bunları saymıyorum diyorsun”. O zaman yarın öbür gün bir başkası da bunları saymamaya başlarsa kaos olur. Doğru bir iş değil yapılan. Fenerbahçe camiasına da yakışan bir hareket değil. Ama yapılacak fazlada bir şey yok. Camianın kararı bu .

Mehmet Ali Aydınlar’ın 2010-2011 futbol sezonu şampiyonluk kupasını Fenerbahçe’den kimse alamaz şeklinde seçim öncesi bir açıklaması var, bu süreci en iyi bilen insanlardan biri sizsiniz, Aydınlar burada ne demek istiyor  şeklindeki soruya da   “Bunu nasıl diyor bilmiyorum. Mehmet Ali Aydınlar da 5 vakit namazını kılan biridir. Belki seçim atmosferinden  mi diyor, onu da anlayamadım. İnsan normalde onun söylediklerini diyemez. Kaldı ki inkar ettikleri  olaylar devlet tarafından ispat edilmiş. UEFA ve CAS tarafından da ispat edilmiş. Yargıtay kararı da yakında açıklar o zaman ne yaparlar bilemiyorum”

SİYASET KUPANIN İÇİNDE

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin  şike sürecinde izlediği yolu başarılı buluyor musunuz şeklindeki soruya da başkan Şener   “Ortada  siyasi bir zorluk var. Sadece bu kadarını söyleyeyim. Siyasette o kupanın içinde.  Onu aşabilmek lazım biraz da.Onu aşabilirseler o kupayı daha rahat alırlar diye düşünüyorum!” şeklinde cevap verdi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler