Anahtar Deliği - Sebatlı futbolcu siyasete atıldı - 17.07.2022

Aydın için saygı gecesi yapılmalı, Kararınızı gözden geçirin! Belediye başkanına rağmen kazandı! Kendi kulübünü yönetemeyen bizi mi yönetecek! Sındıranlılar şenlikte coştu.

Anahtar Deliği - Sebatlı futbolcu siyasete atıldı - 17.07.2022

SEBATLI FUTBOLCU SİYASETE ATILDI


Akçaabat Sebatspor’un profesyonel Ligde(2000 ile200 5 arası) 5 sezon formasını giyen 43 yaşındaki eski defans oyuncusu Hamza Gezmiş, doğup büyüdüğü Artvin’de siyasete atıldı. Artvin’in Borçka ilçesi Muratlı köyünde dünyaya gelen Hamza Gezmiş, geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner’in rozet takmasıyla resmen İYİ Parti saflarına katılmış oldu. Hamza Gezmiş siyasete girmesiyle ilgili olarak, “Elbette ülkemde yaşanan tüm olumsuzlukları bir anda değiştiremeyeceğimin farkındayım; bununla birlikte hepimizin hayalini kurduğu değişimleri yaratmak için adım atmak gereğinin de bilincindeyim. Bu bilinç ve gayretle spor geçmişim, iş yaşamımda edindiğim tecrübelerim ve özellikle etik-ahlaki değerlerimle ilerlemek ve örnek olmak hususunda son derece heyecanlı ve iddialıyım. Bu nedenle de Genel Başkan’ımız Sayın Meral Akşener ’in teveccühü ile taktığı rozet sonrasında siyasi hayatıma aktif olarak başlamış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

AYDIN İÇİN SAYGI GECESİ YAPILMALI


Trabzon’un ünlü Ozanlarından Neşat Aydın’a sahip çıkılmalı. Trabzon’un Tonya İlçesi, Kalemli Mahallesi’nde dünyaya gelen ve yarım asırdır kendi derlediği Karadeniz türküleriyle sevenlerinin gönlüne taht kuran Neşat Aydın, yaşamını sürdürdüğü Kocaeli’nde sağlık sorunları yaşıyor. Hayatının 50 yılını türkülere atayan Aydın, Necmettin Karaduman’ın TBMM Başkanı olduğu dönemde, kendisine atma türküler söyleyerek Tonya İlçesi’nin yollarının yapılmasını sağlamıştı. Karadeniz müziğinde, “ atma türkü” konusunda bugüne kadar liderliği koruyan Neşat Aydın için, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde “Neşat Aydın Saygı Gecesi” organizasyonunun yapılmasını öneriyoruz.


KARARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN!

Mumhane İş Bankası önünde yapılan taksi durağının yerinin orası olmaması gerektiğini ve yapının çok kaba durduğunu dile getirmiştik. Üstelik tarihi bir bina olan İş Bankası’nın tarihi suretini kapattığı içinde yasalara aykırı olan bir durum var. Çünkü tarihi yapıların çevresine inşa edilecek yapıların belli mesafede olması gerekiyor. Bu mesafeye de riayet edilmediği görülüyor. Aslında Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu durağı yaparken iyi niyetli olarak taksi esnafının mağduriyetini gidermek için yapmış. Buna söyleyecek bir sözümüz yok. Fakat yapı estetik yapıyı bozduğu gibi çok kaba duruyor. Bizim eleştirdiğimiz nokta da bu. Bu yapının benzeri Çukurçayır’da var. Bölgemizin yöresel motiflerinin yer aldığı bir giydirme yapılmış durağa. Mumhane’deki aynı şekilde yapılacakmış. Ne olursa olsun durağın konumun bir kez daha düşünülüp, başka bir alana yapılmasını daha tavsiye ediyoruz.



BELEDİYE BAŞKANINA RAĞMEN KAZANDI!


Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un başını çektiği bir grubun imza toplayarak olağanüstü genel kururla taşıdığı CHP Beşikdüzü İlçe başkanlığı genel kurulu bugün yapıldı. Üç adayın yarıştığı genel kurulda, görevden alınan eski başkan Ahmet Kıran, yeniden başkan seçildi. Ahmet Kıran 36, Şakir Yenigün 26 Adil Barutçu ise 11 oy aldı. Ahmet Kıran’ın sandıktan güven tazeleyerek çıkması, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un, Belediye Başkanlığı’nı da son dönemi yorumunun yapılmasına neden oldu.



KENDİ KULÜBÜNÜ YÖNETEMEYEN BİZİ Mİ YÖNETECEK!


2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can’ın, TFF Yönetim Kurulu’na seçilmesinin ardından, boşalan 2. ve 3.Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan isim Sait Aybak oldu. 2.Lig kulüplerinden Adıyaman FK Başkanı olan Sait Aybak, Kulüplerin tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz sezon takımında 10 kez teknik adam değişikliğine giden Aybak için kulüp temsilcilerinin, “kendini kulübünü becerip yönetemeyen birisi kulüpler birliğini mi yönetecek” yorumunun yapılmasına neden oldu!

SINDIRANLILAR ŞENLİKTE COŞTU


Trabzon’da yayla şenlikleri her yıl geleneksel olarak yapılır. Pandemi dolaysıyla iki yıl yapılamayan şenlikler sonrası, yaylalara hasret kalan yöre halkı bir şenlikten öteki şenliğe koşuyor. Maçka’nın Sındıran Mahallesine bağlı Erenler Yayla’sında Sındıran Yayla şenliği yapıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın da katıldığı şenliklerde, insanlar bol bol horon oynayarak stres attılar!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler