Rüyanın gerçekleşmesi için son 90 dk

Türkiye mucizenin peşinde. Milli takım grubundaki final gibi son iki maçında Brezilya vizesi arıyor. İlk sınav ise deplasmanda Estonya karşılaştı. Milli takım Estonya'yı deplasmanda Umut ve Burak'ın golleriyle 2-0 yenerek 2014 Dünya Kupası umutlarını son

Rüyanın gerçekleşmesi için son 90 dk

Türkiye mucizenin peşinde. Milli takım grubundaki final gibi son iki maçında Brezilya vizesi arıyor. İlk sınav ise deplasmanda Estonya karşılaştı. Milli takım Estonya'yı deplasmanda Umut ve Burak'ın golleriyle 2-0 yenerek 2014 Dünya Kupası umutlarını son maça taşıdı. Grupta averajla 2. sıraya yerleşen Türkiye son maçında lider Hollanda'yı İstanbul'da yenerse play-off hakkını elde edecek.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 9. maçında Türkiye, Estonya ile karşılaştı. Türkiye saati ile 21:30'da başlayan karşılaşmda başkent Talinn'deki A Le Coq Arena'da oynandı. Karşılaşmanın orta hakemi ise İtalya'dan Nicola Rizzoli. 

Grubumuzda Hollanda lider olarak Dünya Kupası'na katılmayı daha önce garantilemişti. 2. sırada bulunan Macaristan ise deplasmanda Hollanda ile karşılaştı. Maç 8-1 gibi farklı bir skorla Hollanda kazandı. Puansız olarak son sırada bulunan Andorra ise gol averajıyla dördüncü durumdaki Romanya'yı ağırladı. Andorra evinde Romanya'ya 4-0 mağlup oldu.

MAÇTAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yaptıkları maçta, dün açıkladığı 11 kişilik kadroyu sahaya sürdü.  Terim, grupta bir önceki maçta Romanya karşısında deplasmanda 2-0 kazanan kadroyu değiştirmeden Estonya mücadelesinde de görevlendirdi. Fatih Terim yönetimindeki milli takımın 11'inde son 3 maçta sadece 1 oyuncu değişikliği göze çarptı. Ay-yıldızlı ekibin Terim yönetiminde çıktığı ilk maçta Andorra mücadelesinde hastalığı nedeniyle Selçuk İnan'ın yerine Nuri Şahin görev almıştı.

BAKAN KILIÇ DA MAÇI İZLEDİ

Milli maç için Tallinn'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi.  Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindekilerle karşılaşmayı takip etti.

MİLLİ TAKIMA TARAFTAR DESTEĞİ

Milli takımı Estonya karşısındaki önemli maçta taraftarlar yalnız bırakmadı.  Türkiye'nin yanı sıra, çevre ülkelerden de ay-yıldızlı ekibe destek vermek için gelen taraftarlar, tribünde milli coşku oluşturdu.  Ellerinde Türk bayraklarıyla kale arkrası tribündeki yerini alan taraftarlar tezahüratlar yaparak maç öncesi futbolculara moral verdi.  Yaklaşık 10 bin kapasiteli A. Le Coq Arena'nın büyük bir bölümü dolarken, Türk taraftarlar kendilerine ayrılan bölümde yaklaşık 500 kişiyle yer aldılar. Diğer tribünlerde de Türk taraftarların bulunduğu görüldü. Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan maçın sonunda aralarında gerginlik yaşanan kaleciler Volkan Demirel ve Onur Recep Kıvrak, karşılaşma öncesi tribünlerin çağrısıyla, beraber taraftarları selamladı.

ESTONYAN  0-1 TÜRKİYE

STAT: A Le Coq Arena

HAKEMLER: Nicola Rizzoli xx, Andrea Stefani xx, Renato Faverani xx

ESTONYA: Pareiko xx, Piiroja x (Reintam dk. 35 xx), Kruglov xx, Klavan xx, Dmitrijev xx, Vunk xx, Vassiljev xx, Kams xx (Kink dk. 66 xx), Teniste xx, Zenjov xx, Ojamaa xx (Puri dk. 74 xx)

YEDEKLER: Aksalu, Meerits, Lindpere, Mosnikov, Luts, Anier

TEKNİK DİREKTÖR: Tarmo Rüütli

TÜRKİYE: Volkan xx, Semih xx, Gökhan Gönül xx, Toprak xx, Selçuk İnan xx, Gökhan Töre xx (Alper dk. 82 xx), Arda xx (Olcan dk. 87 ?), Mehmet Topal xx, Caner xx, Umut xx, Burak xx (Olcay dk. 78 xx)

YEDEKLER: Tolga, Onur, Hasan Ali, Aykut, Ersan, Hakan, Mustafa, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GOLLER: Umut (dk. 23), Burak (dk. 46) (Türkiye)

SARI KART: Caner (Türkiye)

 

GRUBUMUZDAKİ DİĞER MAÇLARIN SONUÇLARI

Hollanda 8-1 Macaristan

Andorra 0-4 Romanya

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler