Platini'den sert uyarı!

    UEFA Başkanı Michel Platini, Rusya'da Rus futbolunu değerlendirdiği röportajında Türk kulüplerini korkutan bir açıklama yaptı.Dört yıl önce açıklanan ancak yürürlüğe henüz tam olarak girmeyen UEFA Finansal Fair-Play hakkında konuşan Platini, ''Bu prog

Platini'den sert uyarı!

    UEFA Başkanı Michel Platini, Rusya'da Rus futbolunu değerlendirdiği röportajında Türk kulüplerini korkutan bir açıklama yaptı.

Dört yıl önce açıklanan ancak yürürlüğe henüz tam olarak girmeyen UEFA Finansal Fair-Play hakkında konuşan Platini, ''Bu programı açıklamamızın üstünden dört yıl geçti. Yakın gelecekte bu konuda ciddi adımlar atacağız. Kulüpler hukuk dışında yönetilmemeli. Kazanmak için daha fazla para harcamak zorunda değiller. Rus kulüplerinin kendine has özellikleri var. İtalya'dan Sivio Berlusconi ve Moratti Finansal Fair-Play kuralları için benimle görüştü. Artık fazla para ödemek istemediklerini söylediler. Ben Rusya'da da böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Açık kurallarımız var ve bunları uygulayacağız. Kulüpler bir kişiye bağımlı olmak zorunda değiller.'' ifadelerini kullanarak gelir-gider dengesi tutmayan kulüplere bir kez daha mesaj gönderdi.

CHELSEA, MANCHESTER CITY, PSG...

UEFA Başkanı Platini'nin bu sözleri Türk takımlarını olduğu kadar dev takımları da yakından ilgilendiriyor. Zira Chelsea, Manchester City ve PSG gibi bir çok takım tek kişiye bağımlı olarak yönetiliyor. Bu kişilerin parası kulübe büyük katkı sağlarken gelir-gider dengesindeki fark ise gittikçe açılıyor.

GELECEK SEZON TAMAMEN YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR!

UEFA'nın finansal anlamdaki kuralları gelecek sezondan itibaren tam manada yürürlüğe girecek. Bu kurallara göre kulüpler Avrupa kupalarında puan silinmesinden, men edilmeye kadar bir çok yaptırıma maruz kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor