Obafemi Martins Rize'ye geliyor mu?

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Kazamak için Elazığspor'dan fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız" dedi.Çalımbay, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Süper Lig'e yükselen takımların tedbir almadıkları taktirde

Obafemi Martins Rize'ye geliyor mu?

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Kazamak için Elazığspor'dan fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız" dedi.

Çalımbay, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Süper Lig'e yükselen takımların tedbir almadıkları taktirde ilk iki sezonda ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Geçen sezon lige çıkan takımlar arka arkaya sıralanıyor. Sezona iyi başlayan sadece bizdik ama sonrasında yaşanan sakatlıklar bizi çok zorladı. Özellikle hucum hattında yaşanan sakatlıklar nedeniyle gol silahlarımızdan yararlanamadık. Kweuke gibi önemli silahtan tam yararlanamadık. Hatalarımız da vardı. Aldığımız puan, bulunduğumuz yer, istediğimiz yer değil. Bizim daha iyi yerde olmamız gerekiyordu. Antrenörlük hayatımda işlerin aksi gittiği böyle bir zaman görmedim. Ne kadar gayret göstersek de istediğimiz yere bir türlü gelemedik."

Elazığspor maçının çok kritik bir maç olduğunu ifade eden Çalımbay, "Her iki takım için değeri, stresi yüksek bir maç. Son üç maçta ortaya koyduğumuz oyun beni umutlandırdı. Özellikle Kasımpaşa maçında iyi mücadele ettik ve iyi pozisyonlar bulduk. Gol atmayı beceremedik ama gol de yemedik. Defansif anlamda iyi işler yaptık. Elazığspor maçını kazanarak devre arasına moralli girmek istiyoruz" diye konuştu.

Süper Lig'de sakatlıktan dolayı üç takımın sıkıntı yaşadığını vurgulayan Çalımbay, "Sezon başında Kayserispor, arkasından Beşiktaş sıkıntı yaşadı ve bir de biz sakatlıktan dolayı sıkıntı yaşadık. Çok sayıda sakat olmasını eleştirdik, idmanları, sağlık ekibini de gözden geçirdik. Sakatlıkların hiçbiri eksik antrenman sakatlığı değil. Hepsi darbeye bağlı sakatlık. Elazığspor'da da bu hafta iki sakat var. Bu bize avantaj olmaz. Her iki takım maça kritik bakıyor. Kazamak için Elazığspor'dan fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

-Transfer çalışmaları
Çalımbay, yerli ve yabancı birçok futbolcu ile görüştüklerini kaydederek, "Başkanımız Metin Kalkavan ile görüştük. Elazığspor maçı öncesi transfer konuşmayacağız. Çok ö maç öncesi transfer konuşamayız. Elazığspor maçı dururken transfere zamanımız yok. Pazar günü Elazığspor maçı sonrası transferi konuşacağız. Bir çok arkadaşı yüzde 90 seviyelere getirdik. Kafamızda 7-8 oyuncu var, 5'i hazırlık kampına katılacak" dedi.

Sezon başında bitti denilen bir çok oyuncunun transferinde sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Çalımbay, "Amacımız üç yabancı transferi gerçekleştirmek. Türkiye'de oynayan yabancılar var. Türkiye'de gerçekleştiremezsek yurt dışındaki isimlere yöneleceğiz. Artık garantiye gitmek zorundayız. Oyundan çıkan oyuncumuzun yerine çok iyi ismin girmesi gerekiyor. Girdiği zaman maç kazandıracak, maçı kurtaracak adam arıyoruz. Kamil Grosicki, Hakan Arslan'ı istedik ama Hakan'ı vermediler. Grosicki ile ilgileniyoruz. Lua Lua, Servet Çetin istediğim oyuncular ama Türkiye'de transfer imza atılmadan olmaz. Amacımız transferlerle birlikte 25 kişilik kadro. Elimizde tutmak istediğimiz oyuncular var. A2'den katılacak arkadaşlar olacak. Bunlar uzun vadeli planlarımızı oluştururacak."

- Obafemi Martins transferi suya düştü
Obafemi Martins'in çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden Çalımbay, şunları belirtti:
"Martins Amerika'da oynuyor. Transfer görüşmelerinde 8 maç için gelebileceğini söylemiş, 8 maçlık oyuncu benim ne işime yarar. Bunu kabul etmedik. Kendisine farklı bir teklif de gelince bu iş olumsuz sonuçlandı. 8 maç için futbolcu transfer edilmez. Bize uzun vadede katkı sağlayacak oyuncu lazım. Martins gibi bir oyuncu sürekli kadromda olsun isterim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor