Norveç maçında kalede kim olacak? A Milli takım hocasından flaş açıklama!

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Norveç maçı öncesi açıklamalarda bulunarak Türk futbolu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Norveç maçında kalede kim olacak? A Milli takım hocasından flaş açıklama!

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Norveç maçı öncesi basının karşısına çıktı. Ay-yıldızlı ekibin yeni teknik patronu, "İşlerin kötü gideceği konusunda büyük bir kaygım yok. Yeni bir başlangıç fırsattır, sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Norveç maçından sonra da hiçbir şey bitmiş değil. Bu küçük şansa da sarılmalıyız" dedi.   

'Norveç maçı yeni bir fırsat'

Kısa süre içerisinde yaptığı çalışmalardan bahseden Stefan Kuntz, "Türkiye'de ve yurt dışında birçok stadyumu ziyaret ettim, oyuncularımı izledim. Dört büyüklerin ve Lille'in maçına gittim. Oyuncularımın güçlü ve zayıf yanlarını görmek için onlarla iletişim kurmam gerekiyor.

Yeni bir sayfa açmak, insanların ne yapmalarını gerektiğini göstermek için yeni bir fırsat bu. Bazı değişiklikler yaptık. İlk stres testimiz gelmiş durumda. Kim kaleye geçecek, kim oynayacak, kim yedek olacak... Bunlara hazır olmalıyız" diye konuştu.

'Hamit Altıntop'la 4 maçtan sonra konuşacağız'

Kuntz şöyle devam etti: "Şu anda en önemli şey önümüzdeki 4 maç. Hamit Altıntop ile birlikte 4 maçtan sonra 'Türk futbolu için ne yapılabilir?' konusunda konuşacağız. Türk takımlarına gideceğim, hocalarla görüşeceğim. Ama şu anda önceliğimiz bu 4 maç" ifadelerini kullandı.

'Kadroda genç ve yaşlı oyuncularla denge kurduk'

Milli Takım Teknik Direktörü şunları söyledi: "Norveç maçı için taktik planımı futbolcularıma anlattım ve 'Bu taktikte oynayabilir misiniz? Rahat mısınız?' diye sordum. Bunları konuşup, çalıştık. Dürüst olmak gerekirse bu ilk kadromuz. Ama buradakilerin yeri garanti değil elbette. Takımda olmayıp da daha sonra takıma dahil olanlar olacaktır ileride. Genç ve yaşlı oyuncular arasında bir denge oluşturmaya çalıştım."

'Haaland ve Sörloth'un yokluğu avantaj değil'

Norveç'teki Haaland ve Sörloth gibi eksiklerin bir avantaj olmadığını söyleyen Kuntz, "Yerlerine oynayacak isimler kendilerini göstermek isteyecek, şevkle oynayacak, bu tehlikeli bir durum. Norveç'in kalitesinde düşüş olacağını düşünmüyorum. Bazı pozisyonlarda değişim var ama odaklandığım şey kendi takımımın sahada iyi bir performans çıkarması" dedi.

Norveç maçında kaleci kim olacak?

"Türkiye’de kaleci meselesinin, büyük bir mesele olduğunu biliyorum" diyen Stefan Kuntz, "O yüzden Sinan Bolat ve kaleci antrenörümüz Michael Rechner'i aldım. İki genç bir deneyimli kaleciden bir kadro oluşturmaya çalıştım. Michael’i de alıp kaleci için karar verirken bana yardımcı olmasını bekliyorum. Antrenmanları izledi, orada en önemli izlenimlerini benimle paylaştı. Bugünkü antrenmandan sonra kalede kimin olacağına karar vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Kuntz: Geçmişe takılmıyorum

Alman teknik adam son olarak, Milli Takım'ın geçmiş dönemine çok takılmak istemediğini kaydederek, "Türkiye’nin Norveç’i ilk maçta yendiğini biliyorum, Norveç'in tüm oyuncularının oynadığı maçta. Norveç'in eksiklerine rağmen kalitesinde düşüş olacağını düşünmüyorum. Birçok şey otomatik işlemeyecektir belki ama ben de bu milli takımın başında yeniyim ve kendi takımımın iyi bir maç çıkarmasını öncelik olarak alıyorum" ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor