Mustafa Denizli'den TS röportajı

Mustafa Denizli verdiği bir röportajında Trabzonspor’u değerlendirdi. İşte Denizli’nin Trabzonspor röportajı;Bordo-mavili takım hak ederek liderliği yakaladı. İlk yarıdaki 8 deplasman maçında hiç kaybetmeden 20 puan topladılar. İkinci devre bu performansı

Mustafa Denizli'den TS röportajı

Mustafa Denizli verdiği bir röportajında Trabzonspor’u değerlendirdi. İşte Denizli’nin Trabzonspor röportajı;

Bordo-mavili takım hak ederek liderliği yakaladı. İlk yarıdaki 8 deplasman maçında hiç kaybetmeden 20 puan topladılar. İkinci devre bu performansın yüzde 80'ini ortaya koysunlar zaten şampiyon olurlar. Alanzinho, Yattara ve Colman daha fazla katkı yapmalı

 Geçen sezon 15. haftada göreve başlayıp 2 kupa kazanan Şenol Güneş ligin ilk yarısında Trabzonspor'u zirveye taşıdı. Güneş'in sadece 1 yılda elde ettiği bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

Hem Trabzonspor'un hem de Şenol'un bu başarılara ihtiyacı varmış. Trabzonspor'un başarılara, Şenol'un da eski senelere duyduğu özlem, bu tabloyu ortaya çıkardı. Sporcu, şehir ve teknik adam profilinin birbirini tamamlaması çok önemli. Kısacası taşlar yerine oturdu sözünün geçerli olduğu bir takım oldu Trabzonspor.

Tabii geride kalan bir yıllık süreç, Trabzonspor'un bu sezonki şampiyonluğuna yetecek mi bunu kestirmek son derece zor. Şu bir gerçek ki büyük bir avantaj yakaladılar. Ama Spor Toto Süper Lig çok farklılıkların yaşandığı, olmaz denilenlerin olduğu bir lig. Bunu gözardı etmemesi lazım. Bunu Türkiye'de en iyi tespit edecek insanlardan birisi Şenol Güneş'tir. Bu deneyime, Trabzonspor'un ikinci yarıda çok daha fazla ihtiyacı olacağı kesin.

Güneş'in yardımcısı Ünal Karaman'ın başarıdaki rolü size göre nedir?

Ünal'ın geçen yılki görevi farklıydı. Bu görevi çerçevesinde Trabzonspor'la ilgili analizleri, Şenol hocayla paylaşması tahmin ediyorum başarıdaki önemli faktörlerden biridir. Ünal Karaman; makul, aklı başında, diyaloğu iyi olan bir teknik adamdır. Zaten Şenol da bunu bildiği için sanıyorum Ünal'ın görev bölgesinin değişmesini istemiştir.

Başkan Sadri Şener, mütevazı tavırlarının yanı sıra bütün başkanlarla iyi ilişkiler kurarak Trabzonspor sempatisi oluşturdu. Şener'in bu tutumu, Şenol Güneş ve takıma nasıl yansıdı?

Sadri Şener, "babacan başkan" sözünün şu andaki temsilcisi. Bu babacanlığından hem kendi takımı hem de diğer takımlar istifade ediyorlar. Renkli bir kişilik. Mizahı da hem vücut diliyle hem de konuşmalarıyla futbolun içine sokan bir insan. Onun da en büyük isteği, Trabzonspor'un dönüşüm sürecindeki başkanı olmak. Hayattaki en büyük dileği bu. Tahmin ediyorum bu amacına ulaşacak. Çünkü bunu hak edecek çok önemli mesai ve yıllarını Trabzonspor'a vermiş bir başkan. Tüm dönemleri içinde en güvenilir ve en sevildiği dönemi yaşıyor. Bütün bunların yanında tek görmek, yaşamak istediği, bu dönemin şampiyonlukla taçlanması.

Yeni transferler ligin ilk yarısında başarılı oldu mu?

Doğru transferler yapıldı, ama biri (Glowacki) şanssız. Diğeri (Jaja) sorunlu çıktı. Kısacası Trabzonspor ağırlıklı olarak geçen yılki kadrosuyla bu başarıyı yakaladı. Bu başarıda en az pay sahibi olanlar, en fazla beklentisi olan futbolculardı. Bunların başında da Alanzinho ve Yattara geliyor. Son dönemlerdeki performansıyla bunlara Colman'ı da ilave edebiliriz. Bu oyuncuların daha fazla devreye girmesiyle Trabzonspor daha renkli ve daha etkili futbol oynayacaktır.

Şenol Güneş ikinci yarıda şampiyonluk için hangi önlemleri almalı?

Öyle çok fazla önlemler almasına gerek yok. Daha önce yaşadıklarını yaşamamasına ihtiyacı var. Bu kadronun sinerjisini dağıtmaması lazım, bölmemesi lazım. Bunu dağıtabilecek, bozabilecek futbolcu profilleri Trabzon'un kadrosunda mevcut. Dolayısıyla Şenol hocanın önlemlerini rakibe göre değil, kendi kadrosunda bulunanlara göre düzenlemesi daha akılcı bir yoldur.

Yönetim golcü transferi için arayışlara başladı. Size göre takviyeye ihtiyaç var mı?

Yönetim golcü arayışlarına başladıysa Teofilo kesin dönmeyecek demek oluyor. Jaja'nın durumu da belli değil sonucunu buradan çıkartabiliriz. Hal böyleyken koca bir ikinci yarının sadece Umut'la taşınamayacağı bir gerçektir. Trabzon'un kendi dokusuna çabuk uyum sağlayabilecek, takım içinde bazı sorunları yaratmayacak bir transfer yapması şart. Böylesini nereden bulacaktır veya kolay bulabilecek midir bilemiyorum. Ara transferler her zaman riskli transferlerdir. Golcü haricinde şu anda gözüken sol arka bölge için belki bir transfer düşünebilirler. Bunun dışında Trabzonspor'da alternatifleri olan bir kadro zaten mevcut.

Trabzonspor'un ikinci yarıda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'la deplasmanda karşılaşacak olması şampiyonluk için handikap oluşturur mu?

Kesinlikle oluşturur. Fakat bu düşüncenin gerçekleşmesi için Trabzonspor'un bu maçları kaybetmesi gerekir. Peki kaybeder mi? Bu sorunun cevabını üç büyükler kazanmakta zorlanırlar diye vermek daha doğru olur. Trabzonspor ikinci yarının ikinci maçını Fenerbahçe ile oynayacak. Bu maçı kaybetmezse büyük ölçüde hedefine yaklaşır. Şampiyonluk için büyük bir avantaj yakalar. En azından Fenerbahçe'nin umutlarını kırar. Şu anda kendisine en yakın rakip olarak Bursaspor ve Fenerbahçe var. Beraberlik ve galibiyette Fenerbahçe'nin lig umutlarını bitirir.

Kaybetmesi halinde Bursaspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a, "Gelin bu yarışı hep beraber daha renkli sürdürelim" demiş olur. Daha sonra mağlubiyetin izlerini kaç hafta taşır ve kendine bir korku tüneli yaratır mı bilemiyorum. Ancak yenilgi halinde sıkıntılar yaşaması yüksek olasılık olur.

DEV FIRSAT KAÇMAMALI

Trabzonspor taraftarı son yıllarda kimlik değiştirdi. Tribün baskısının azalması takıma nasıl yansıdı?

Ben hâlâ tribün baskısının net olarak bittiği görüşünde değilim. En ufak bir harekette tribünlerden yükselen olumsuz sesler devam ediyor. Trabzonspor taraftarının, takımının yanında olması, bir maçın 61. dakikasında coşmaları veya kazanılmış bir karşılaşmadan sonra kolbastı oynamaları demek değildir. Trabzonspor taraftarı, 61. dakika coşkusunu ve kolbastıyı birinci dakikadan itibaren takımlarına göstermek mecburiyetinde. Belki de hiçbir dönemde ilk yarı sonunda bir kez daha şampiyonluğa bu kadar yakın olmayacaklardır. Bu tablo sadece bu sezonu değil, gelecek sezonları da kurtarmak adına çok önemli bir fırsat. Bunu kaçırmamamları lazım.

Trabzonspor ilk yarıdaki 8 deplasman maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak 20 puan topladı. Şenol Güneş bu başarıyı nasıl elde etti?

Bu başta Şenol hoca olmak üzere bir takımın güven göstergesidir. Çok önemli bir deplasman başarısıdır. İkinci yarıda bu tablonun tamamını değil, yüzde 80'ini gerçekleştirsin mutlak şampiyon olur. Trabzonspor'un tek dikkat etmesi gereken konu kırılganlığıdır. İlk devrede bunu fazla yaşamadı. Ancak bu kadro kırılgan bir kadro. Buna çok dikkat etmeleri gerekiyor.

UEFA Avrupa Ligi'ne erken veda eden Trabzon gruplara kalsaydı başarılı olabilir miydi?

Bu görüntüsüyle başarılı olurdu. Trabzonspor'la ilgili düşüncelerimi söylerken şuna da dikkat çekmem gerekiyor. Trabzonspor, aldığı bütün övgüleri; Sadri Şener'i, Şenol Güneş'i ve tümüyle hak ederek almıştır. Tartışmasız ligimizin en renkli ve başarılı takımıdır. İlk yarıda keyif veren unsurların başında gelmiştir.

TRABZON’UN İLK YARI İSTATİSTİĞİ

Attığı gol: 40

Yediği gol: 10

Asist: 31

Şut: 267

İsabetli şut: 114

Pas: 7718

İsabetli pas: 5994

Orta: 320

İsabetli orta: 91

Top çalma: 346

Top kaybetme: 372

Yaptığı faul: 239

Yapılan faul: 288

Sarı kart: 42

Kırmızı kart: 2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor