Malouda: Trabzon'dan yıldızlar çıkabilir!

Trabzonspor’un Fransız yıldız futbolcusu Florent Malouda, kulübün alt yapısında yıldızlar çıkarabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi, "Trabzonspor'a imzayı da Türk yemeklerini tadarken attım" dedi.Bordo mavili kulubün sezon başında Chelsea'den bonse

Malouda: Trabzon'dan yıldızlar çıkabilir!

Trabzonspor’un Fransız yıldız futbolcusu Florent Malouda, kulübün alt yapısında yıldızlar çıkarabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi, "Trabzonspor'a imzayı da Türk yemeklerini tadarken attım" dedi.

Bordo mavili kulubün sezon başında Chelsea'den bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Florent Malouda, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un her branş ve her yarışmada kendini geliştirip üst seviyeye çıkarma hedefi olduğunu belirten Fransız oyuncusu, şöyle dedi:

"AVRUPA'DA YOKSANIZ YILDIZLARIN GELMESİ ZOR"

"Bu hedef için kulüpte yeterli kültür ve temel var. Taraftar potansiyeli de var. Tesis anlamında da normalden daha iyi imkanlar mevcut. Dünyadaki herhangi bir yıldız bu koşullar sayesinde buraya gelebilir. Yıldız oyuncuların Trabzon’a gelebilmesi için Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmesi şartı var. Eğer Avrupa'da yoksanız yıldız oyuncunun size gelmesi zor."

malo.jpg


"BURADA FUTBOL SEVİLİYOR"

Malouda, sadece ismin önemli olmadığını, gelen oyuncunun takıma katkı sağlaması gerektiğini vurgularken de şunları söyledi:

"Trabzonspor'un genel yapısına baktığımda kendi starlarını kendi bünyesinde yetiştirebilecek bir kulüp olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Şu an dünyada birçok büyük kulüp kendi bünyesinden yıldızlar yetiştiriyor. O yörenin ve bölgenin çocukları altyapıda iyi bir eğitim ve gelişimden geçirilerek yıldız olmaları sağlanıyor. Trabzon, yıldız futbolcular için yaşanabilecek bir yer. Çünkü burası güvenli bir şehir ve futbolu seviyorlar."

"FUTBOLU SEVEN MEVKİ SEÇMEMELİ"

Malouda, Trabzon’da sadece futbola odaklandığını belirtirken de şunları söyledi:

"Bu da performansınızı arttırabilecek bir husus. Ailenizle vakit geçirirken kendinize de zaman ayırabileceğiniz bir yer. Benim gelişimle bu bahsettiğiniz ön yargıların kırıldığını düşünüyorum. Ben ofansif orta saha oyuncusuyum. Kariyerimde daha çok sol açık oynadım. Özellikle 4-3-3 sisteminde bu böyle oldu. Kariyerim öndeki 3 pozisyona da adapte olacak şekilde devam etti. Ancak futbolu seven bir insan bence pozisyon seçmemeli. Burada sol açık ve forvet arkası zaman zaman da Zokora ile ön libero gibi oynadım."

EN ÇOK HANGİ MEVKİYİ BENİMSİYOR? (SAYFA 2'DE)


"FORVET ARKASINDA RAHAT HİSSEDİYORUM"

Maç oynanırken tek isteğinin galip gelmek olduğunu da belirten Malouda, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bundan büyük mutluluk duyuyorum. Aklımdaki tek şey, (Ben Trabzonspor'a geldiğimde Trabzonspor'un konumu neydi, ben giderken ne olacak?) Sadece bunu düşünüyorum. Buradaki amacım şahıs olarak herhangi bir istatistik elde etmek değil. Defansif oynarsam, az görünür ya da ismim daha az duyulur kaygısı taşımıyorum. Tek istediğim takımımın maçın sonunu galibiyetle bitirmesi ve puan cetvelindeki yerini en üste çıkarmasıdır. Yendiğimiz bir maçta sağ bek daha oynamış olsam, galip gelmişsek ofansif oynamış kadar sevinirim. Benim Trabzonspor'da yerleşmesini istediğim şey kazanma mantalitesidir. Hangi mevkide kendini daha iyi hissedebiliyorsun sorusuna cevabım beni zaman zaman görevlendirildiğim forvet arkası olur.”

"ATTIĞIM EN İYİ GOL SAYILMADI"

Futbol hayatı boyunca en güzel golünü Premier Lig’de attığını da ifade eden Malouda, şöyle devam etti:

"En güzel golümü İngiltere Federayon Kupası finalinde Everton'a karşı attım. Ancak çizgiyi geçmesine karşın gol olarak sayılmadı. Wembley Stadı'ndaki tüm taraftarlar, gol olduğunu gördü ancak sanırım bir tek hakem görmemişti. Uzaktan bir şut atmıştım. Ciddi anlamda o ilhamı içimde hissettim. Gol olacağına inanarak bir şut çıkarmıştım. Direğe çarparak kale içine vurdu ancak hakem çizgiyi geçmediği kanaatinde bulunmuştu. Böyle düşünmesi büyük şansızlıktı."

Bir dönem Türkiye’de de forma giyen Fransız futbolcu Nicolas Anelka'nın da örnek aldığı futbolcular arasında bulunduğunu vurgulayan Malouda, şu ifadeleri kullandı:

"Anelka, bana şu ilhamı verdi; Yetenekliyseniz ve kendinize güveniyorsanız yaşınız size çok da dezavantaj değildir. Paris Saint German'de başladı, Arsenal'de gol kralı oldu. Bunları 17-18 yaşlarında yaptı ve Real Madrid'e gitti. Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Onu gördükten sonra iştahım kabardı. Genç yaşında kariyerine sığdırdığı başarılar benim açımdan futbola başladığımda çok iyi bir örnekti. Chelsea'da birlikte oynarken kendisine başardıklarından dolayı olan saygımı ifade ettim."

"TÜRK YEMEKLERİNDEN YERKEN İMZAYI ATTIM"

Malouda, futbol dışında basketbolu da sevdiğini belirtirken de şöyle dedi:

"Gençken basketbol de oynamıştım. Boksu da ayrıca seviyorum. Amerikan dövüşlerini izlemekten de hoşlanıyorum. Hani şu kafes dövüşlerinden bahsediyorum. Sonuçlarını da takip etmişliğim var."

Türk yemeklerini de çok sevdiğini ifade eden Malouda, son olarak, "Hatta başkan bana imzayı da yemekleri tattırarak attırdı. Çok iyi bir balık restaurantına götürdü beni. Balık ızgaraya bayılıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler