İtalyan senatör Trabzonspor forması giydi

Avrupa Ligi'nde Lazio takımı ile yarın karşılaşmak üzere Roma’ya gelen Trabzonspor Kulübü heyeti, TC Roma Büyükelçiliği'nde Trabzonspor taraftarı olan Senatör Paolo Amato’ya kulübün tanıtımına verdiği katkılar için forma ve rozet hediye etti.TC Roma Büyük

İtalyan senatör Trabzonspor forması giydi

Avrupa Ligi'nde Lazio takımı ile yarın karşılaşmak üzere Roma’ya gelen Trabzonspor Kulübü heyeti, TC Roma Büyükelçiliği'nde Trabzonspor taraftarı olan Senatör Paolo Amato’ya kulübün tanıtımına verdiği katkılar için forma ve rozet hediye etti.

20131211aw001102_04.20131211213049.jpg

TC Roma Büyükelçisi Hakkı Akil'in ev sahipliğini yaptığı törende Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Genel Sekreter Köksal Güney ve Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar, İtalyan Senatör'e 61 numaralı Trabzonspor forması ve rozet taktim etti. Sentör Amato objektiflere forma ile poz verdikten sonra, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendisine yazdığı mektubu okudu.

İtalya'da İnter takımını Türkiye'de ise Trabzonspor'u tuttuğunu belirten Senatör Paolo Amato, IHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada "Trabzonlu arkadaşlarım bana bu harika takımın formasını hediye ettiği için çok duygulandım ve gurur duydum" dedi.

Amato, Trabzonspor sempatisini, "Yıllardır Türkiye'ye gider gelirim, futbol ligini de takip ederdim. Trabzonspor'un çok hırslı ve karakterli bir takım olmasından çok etkilendim. Takımı sahada mücadele ederken görmekten zevk aldım. Bunun haricinde şehri ziyaretim sırasında şehir ve takım arasındaki bağı görmek de beni çok etkiledi. Trabzonspor şehri birleştiren ve onu temsil eden bir takım" şeklinde ifade etti.

Amato, Trabzonspor'u tutmasındaki en büyük etkeni de şöyle açıkladı:

"Ben KKTC vatandaşı olmayı seçtim. 1974 Kıbrıs Harekatı'ndan sonra düzenlenen ilk turnavada, Barış Kupası'nda Trabzonspor zafer kazandı, bu da beni çok etkiledi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler