Inter, Endonezyalı İşadamlarına Satıldı

İtalya Serie A'nın önde gelen kulüplerinden Inter Milan'ın yüzde 70'i, Endonezyalı 3 işadamının sahibi olduğu International Sports Capital'e (ISC) satıldı.  Dünyanın önde gelen kulüplerinden Inter Milan'ın satışının gerçekleştiği, 18 yıldır kulübün başkan

Inter, Endonezyalı İşadamlarına Satıldı
İtalya Serie A'nın önde gelen kulüplerinden Inter Milan'ın yüzde 70'i, Endonezyalı 3 işadamının sahibi olduğu International Sports Capital'e (ISC) satıldı. 
 
Dünyanın önde gelen kulüplerinden Inter Milan'ın satışının gerçekleştiği, 18 yıldır kulübün başkanlık görevini yürüten Massimo Moratti tarafından ve ardından mavi-siyahlı kulüpten yapılan resmi açıklamayla duyuruldu. 
 
105 yıl önce kurulmuş olan kulüp, Endonezyalı 3 önemli yatırımcı olan Erick Thohir, Rosan Roeslani ve Handy Soetedjo'nun yönetimindeki ISC'nin kontrolüne girdi. Yapılan açıklamada, kulübün geleceği konusunda Moratti Ailesi'nin de Endonezyalı işadamlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceği belirtildi. 
 
Satış bedeliyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, İtalyan basını satışın 350 milyon Euro'ya gerçekleştiğini öne sürdü. 
 
MORATTI: BU MACERANIN İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
 
Kulübün satışından memnun olduğunu, "Her şey imzalandı. Kulüp emin ellerde" sözleriyle ifade eden Massimo Moratti, bu satışla Inter'in tarihinin zenginleşeceğini düşündüğünü ifade etti. Moratti, "Kulübün başarılarına katkıda bulunacaklarına inandığım uluslararası yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Yeni üyelerin, pragmatizmi ve coşkusu, kesinlikle kulübün geleceği için bir garantidir. Erick, Rosan ve Handy'nin, renklerimize gönül verenlere başka zaferler tattırmalarını diliyorum. Ailem ve ben, onlarla birlikte, bizi Inter'e ve ona gönül verenlere bağlayan sevgi ve özveriyle bu olağanüstü maceranın bir parçası olmaya devam edeceğiz" diye açıklama yaptı. 
 
Moratti, başkanlığa devam edip etmeyeceğine ilişkin ise, "Yararlı olacaksa devam edebilirim" dedi. 
 
THOHIR: DENEYİMİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ 
 
Erick Thohir ise, "Bugün gerçekten özel bir gün. Massimo Moratti'nin, Inter'in yönetilmesi konusunda bana güvenmesinden onur duydum ve onun ortağım olarak mevcudiyetinin devam edecek olmasından çok mutlu oldum" diye konuştu. 
 
Bir yatırımcı olduğunu hatırlatan Thohir, "Ancak öncelikle bir taraftar ve spor aşığıyım. Tutkumuzu ve uluslararası deneyimimizi, bu fantastik kulüp ve onun taraftarlarının hizmetine sunmak için sabırsızlanıyorum" dedi. 
 
Açıklamada, söz konusu yatırımcıların lideri olan Thohir'in, Jakarta merkezli yatırımlar yaptığı, bunların başında görsel ve yazılı medya, dijital medya ve eğlence dünyasının geldiği belirtildi. Thohir, ABD Major futbol kulüplerinden D.C. United'ın çoğunluk ve NBA'de yer alan Philadelphia 76ers basketbol takımının ise yüzde 15 hissesini elinde bulunduruyor. 
 
Mahaka Group'un kurucusu olan Thohir'in ortağı Rosan Roeslani'nin ise, banka, finans, altyapı ve turizm gibi alanlarda yatırımlar yaptığı, D.C. United'da hisse sahibi olduğu bildirildi. Handy Soetedjo'nun da, ülkede medya ve enerji alanındaki faaliyetleriyle ön plana çıktığı, Mahaka Group'un ve Philadelphia 76ers'in ortaklarından olduğu kaydedildi. 
 
INTER KÜME DÜŞMEYEN TEK TAKIM 
 
Serie A'da mücadele verdiği tarihi boyunca küme düşmeyen tek takım olma özelliğini gösteren Inter Milan'ın, 18 İtalya şampiyonluğunu elde ederken, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni 3 kez kazandı, Kıtalararası Kupayı ise 2 kez evine götürdü. 
 
Mavi-siyahlı kulübün Avrupa'da 20, dünyada ise 160 milyon civarında taraftarı olduğu öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor