Hem "Onurlu" hem "Zeki"

Trabzonspor’un dün geceki kritik Legia Varşova sınavında en büyük kozlarından biri de kaleci Onur Kıvrak’tı. Zira; Polonya’da puan ya da puanlarla dönmek isteyen Fırtına’da tecrübeli file bekçisine çok iş düşecekti. Gruptan çıkmak isteyen ev sahibi ekip,

Hem "Onurlu" hem "Zeki"

Trabzonspor’un dün geceki kritik Legia Varşova sınavında en büyük kozlarından biri de kaleci Onur Kıvrak’tı. Zira; Polonya’da puan ya da puanlarla dönmek isteyen Fırtına’da tecrübeli file bekçisine çok iş düşecekti. Gruptan çıkmak isteyen ev sahibi ekip, Trabzonspor’u yenmeyi planlıyordu. Maça baskılı başlayan Legia’da Kucharczyk ve Jodlowiec’in iki önemli şutunu başarılı bir şekilde önleyen Onur Kıvrak, bir pozisyonda yerden kalkarken, sağ arka adalesinde ağrı hissetti. İlk yarının belli bölümlerinde sekerek oynamak zorunda kalan tecrübeli file bekçisi devreye kadar idare etti. Soyunma odasında ağrıları artan Onur’a sağlık ekibi müdahale etti, hatta devam edemeyeceği söylendi.

Ancak başarılı eldiven, takımını yalnız bırakmak istemedi. Teknik direktör Mustafa Akçay’a, her halükarda oynamak istediğini iletti.
Akçay da, kabul etti. Her ihtimale karşı Zeki Ayvaz, ısınmaya gönderildi. İkinci yarıya da kalesindeki yerini alarak başlayan Onur, 8 dakika dayanabildi. 53’te ağrılara dayanamayan kaleci, kenar yönetimden değiştirilmesini istedi. Sekerek kenara gelen Onur, Trabzonsporlu taraftarların alkışları eşliğinde yerini Zeki’ye bıraktı.

Zeki’nin ilk heyecanı

Geçen sezonun başında 1461 Trabzonspor’dan, Bordo-Mavililer’in kadrosuna katılan Zeki Ayvaz, maç 0-0 eşitlikle devam ederken, kritik bir görev üstlendi. 24 yaşındaki file bekçisi soğukkanlılığıyla göz doldurdu. Yaptığı iki kurtarışla da savunmasına güven verdi. Genç kaleci kariyerinde ilk kez bir Avrupa Ligi karşılaşmasında sınav verdi.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler