HAVADA PANİK! Futbolcular ölümden döndü

Dün Almanya’nın Köln kenti havaalanına inmek isteyen Manchester United’ın uçağı, ilk iniş denemesinde başarısız oldu. Köln havaalanında inişe sadece 400 metre kala uçağın pilotu, inişin yapılacağı pistte başka bir uçak olduğunu farketti. Bunun üzerine uça

HAVADA PANİK! Futbolcular ölümden döndü

Dün Almanya’nın Köln kenti havaalanına inmek isteyen Manchester United’ın uçağı, ilk iniş denemesinde başarısız oldu. Köln havaalanında inişe sadece 400 metre kala uçağın pilotu, inişin yapılacağı pistte başka bir uçak olduğunu farketti. Bunun üzerine uçağı derhal tekrar yükselten pilot, büyük bir faciaya engel oldu. Bu tehlikenin ardından Manchester United’lı oyuncular uçak içerisinde korku dolu anlar yaşadı.

Uçağın pilotunun tehlikeyi farketmesinin ve aniden dümen kırması ile uçağı yükseltmesinin ardından yolcuların sarsıntı geçirdiği ve vücutlarının çeşitli bölgelerini koltuklara vurdukları belirtildi. Büyük bir faciadan dönüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, pilotun dikkatinin felaketi önlediğini ve uçağı olası bir çarpışmadan kurtardığını dile getirdi.

55 YIL ÖNCE YİNE ALMANYA'DA...
6 Şubat 1958 tarihinde yine Almanya'da, Münih'te yaşanan uçak kazası dünya futbolunun trajik hikayelerinden biri olmuştu. Yugoslavya'nın Kızxılyıldız takımıyla oynadığı maçtan dönen Manchester United takımını taşıyan uçak Almanya'ya inerek yakıt ikmali yapacaktı. Yaptı da, ancak kalkış sırasında yaşanan kaza ile 23 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenler arasında 8 Manchester Unitedlı futbolcuda yer alıyordu.

Kazadan önceki iki sene İngiltere'de üst üste şampiyon olan, Avrupa'da büyük başarılara imza atan o takıma teknik direktör Matt Busby'den dolayı Busby Babys (Busby'nin bebekleri) adı verilmişti. Yaşanan trajediye rağmen Busby Babys; kazadan yaralı olarak kurtulan ve dünya futbolunun efsanelerinden biri haline gelen Boby Charlton ve daha sonra bu takıma eklenen genç yetenek George Best ile yine futbol sahalarını kasıp kavurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler