Hakemlere zorlu sınav

Aydın Atatürk Spor Salonu’nda toplanan basketbol hakemleri ve masa görevlileri, önce yazılı sınava tabi tutuldu. Daha sonra ise saha hakemleri için mekik koşusu sınavı düzenlendi. Koşu sınavında erkek hakemler 86 tur, bayan hakemler ise 66 turluk koşu tes

Hakemlere zorlu sınav

Aydın Atatürk Spor Salonu’nda toplanan basketbol hakemleri ve masa görevlileri, önce yazılı sınava tabi tutuldu. Daha sonra ise saha hakemleri için mekik koşusu sınavı düzenlendi. Koşu sınavında erkek hakemler 86 tur, bayan hakemler ise 66 turluk koşu testini başarı ile tamamlayabilmek için ter döktü.

Yaklaşık 40 faal basketbol hakemi ve masa görevlisinin katıldığı sınav sonrasında bir değerlendirme yapan Aydın Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Kırmacı, “2013-2014 Sezonunda görev yapacak olan hakem ve masa görevlisi arkadaşlarımızın, basketbol oyun kuralları hakkındaki teorik ve uygulamalı bilgilerini güncelleyebilmek için yaptığımız bu rutin sınav ile onların yeni sezona daha atik ve daha bilgili bir şekilde başlamalarını amaçladık. Basketbol, diğer bir çok spor dalına göre daha hızlı oynanan bir oyundur. Bu oyunun bir parçası olan hakem arkadaşlarımızın da sürekli olarak bilgi ve fiziki açıdan mümkün olduğunca idmanlı olmaları bizim için önemli. Bu nedenle benzer çalışmalarımız sezon boyunca belirli aralıklarla devam edecek. Nihai hedefimiz ise hakem ve masa görevlisi arkadaşlarımızın en yüksek başarıya erişmeleridir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler