Günün absürt haberi... Aziz Yıldırım'a 'başpehlivan' unvanı!

3 Temmuz sürecinde şike yaptığı gerekçesiyle yargılanan ve dosyası halen Yargıtay'da bekleyen Aziz Yıldırım'a absürt şekilde Türk sporunun 'başpehlivanı' unvanı verildi!

Günün absürt haberi... Aziz Yıldırım'a 'başpehlivan' unvanı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesis temel atma törenine katılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a Kırkpınar'da başpehlivan olan pehlivanlara verilen altın kemerin minyatürünü hediye ederek, Türk sporu ve Türk futbolunun 'başpehlivanı' ilan etti. Aziz Yıldırım ise Fenerbahçe olarak bütün aşkının, Fenerbahçe'nin halk takımı olmasını sağlamak olarak ifade etti.



Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Edirne'de yapılacak olan kulübün Edirnespor tesislerinin temel atma törenine katılmak üzere kente geldi. Kentin meşhur lezzeti tava ciğerinden yiyen Aziz Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Kendi aracına binen Yıldırım, Edirne-Havsa karayolu üzerindeki tesisin açılış törenine katıldı. Yıldırım'ın yanı sıra temel atma törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Mehmet Ormankıran, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Fenerbahçe Edirne Şubesi Başkanı Cavit Alamut ve çok sayıda Fenerbahçe taraftarı katıldı. 


YILDIRIM'A TÜRK SPORUNUN BAŞPEHLİVANI UNVANI VERİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Aziz Yıldırım'a Kırkpınar'da başpehlivanlara verilen altın kemerin minyatürünü hediye ederek 'Türk sporunun Başpehlivanı' ilan etti. Gürkan, "Edirne UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmiş Selimiye Camii, 656 yıldır kesintisiz devam eden yağlı güreşlerin olimpiyatı Kırkpınar Yağlı Güreşleri bir marka, bilindiği gibi Kırkpınar'da 2017 yılında 2 bin 199 yağlı güreş yapan pehlivan güreşti. Bu bir dünya rekoru. Kırkpınar'da başpehlivanı olan 1 yıl Türkiye'nin başpehlivanıdır. Üç yıl üst üste başpehlivan olan pehlivan her yıl pehlivanlarımıza taktığımız altın kemerinde ebedi sahibi olur, sonsuza kadar. Şimdi Aziz başkana, altın kemer üç yılda bir vermeye çalışsak, hesapladım belediye olarak iflas edip batıyoruz. Çünkü en çok 3 yılı var. Ama başkanımıza Türk sporunun, Türk futbolunun başpehlivanı olarak altın kemerimizin minyatürünü veriyoruz. Bende Edirne Belediye Başkanı olarak ve Kırkpınar'ın ev sahibi olarak Türk sporunun başpehlivanını vermekten onur ve gurur duyuyorum. Kabul ettiği için de teşekkür ediyorum" dedi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor