Gazi Trabzon!

Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında Gaziantepspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçı ev sahibi Gaziantepspor 3-2 kazandı.Gaziantepspor'a galibiyeti getiren golleri 5 ve 32'inci dakikalarda Cenk Tosun, 64'üncü daki

Gazi Trabzon!

Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında Gaziantepspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçı ev sahibi Gaziantepspor 3-2 kazandı.

Gaziantepspor'a galibiyeti getiren golleri 5 ve 32'inci dakikalarda Cenk Tosun, 64'üncü dakikada Abdou Traore attı. Trabzonspor'un golleri 57'inci dakikada penaltıdan Malouda ile 67'inci dakikada Emre Güral'dan geldi.

Sergen Yalçın döneminde 3'üncü galibiyetini alan Gaziantepspor, puanını 17'ye yükseltti. Trabzonspor ise 23 puanda kaldı ve lider Fenerbahçe'nin 12 puan gerisine düştü.

Gaziantepspor gelecek hafta yine sahasında Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak. Trabzonspor ise Avni Aker'de Bursaspor karşısında 3 puan hedefleyecek.

Maçın ayrıntıları 2.sayfada

AKÇAY'DAN BALIKESİR FATURASI

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Balıkesirspor mağlubiyeti nedeniyle sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan'ın yanı sıra Janko, Alanzinho, Adrian ve Giray Kaçar'ı, Gaziantep'e getirmedi.

Trabzonspor'un kalesinde Onur, sağ bekte Bosingwa, sol bekte Kadir Keleş, stoperde Mustafa Yumlu ve Bamba, önlerinde Abdülkadir, Zokora ve Colman, sol açıkta Olcan, sağ açıkta Malouda ve ileride Paulo Henrique görev aldı.

SERGEN YALÇIN KADROYU BOZMADI

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-1'lik skorla mağlup eden Gaziantepspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, Gençlerbirliği maçında çıkardığı ilk 11'i Trabzonspor karşılaşmasında da bozmadı.

Kalede Karcemarskas, sağ bekte Kemal, sol bekte Şenol Can, stoperde Gilles Binya ile Stankevicius, önlerinde Medunjanin ile Bekir Ozan, forvet arkasında Traore, sağ açıkta Mustafa Durak, sol açıkta Turgut Doğan, forvette ise Cenk Tosun yer aldı.

G.ANTEPSPOR BASKIYLA BAŞLADI VE GOL GELDİ

Karşılaşmaya daha istekli başlayan taraf Gazianttepspor oldu. Ev sahibi ekip ön alanda baskı yaparak başladı ve sauvnmasını öne çıkardı. Maçın başındaki istekli oyun sonucu istediklerini aldılar ve 5'inci dakikada yakaladıkları pozisyonda Bekir'in şutunda kaleci Onur'dan seken topu düzgün bir vuruşla tamamlayan Cenk Tosun'un ayağından buldular ve 1-0 öne geçtiler.

1-0'ın tedirginliği ve şaşkınlığı nedeniyle Trabzonspor oyunda dengeyi kuramkata zorlandı. Gaziantepspor bu bölümde de baskısını sürdürdü ancak pozisyon bulmakta zorlandı. Trabzonspor tedirginliğini 18'inci dakikada bulduğu pozisyonla atlattı. Malouda'nın girdiği pozisyonda Karcemarskas başarılı olsa da Trabzonspor'un maça ortak olmaya başladığı görüldü.

TAM DENGE GELMİŞKEN CENK TOSUN!

Trabzonspor'un tam oyunun dengesini bulduğu anda Gaziantepspor, Abdou Traore'nin müthiş pasıyla farkı 2'ye çıkardı. Orta alanda rakiplerinin arasından harika bir ara pası atan Traore, Cenk Tosun'u topla buluşturdu. Cenk Tosun'un köşeye vuruşuna Onur Kıvrak hareket bile edemedi ve top filelerle buluştu.

Gaziantepspor 32'inci dakikada gelen bu golün ardından, 35'te Traore ile farkı 3'e çıkarmaya yaklaşsa da Onur Kıvrak başarılı oldu. Trabzonspor 2'inci golün ardından moral olarak dağıldı ve ev sahibi ekibin de rölanti oyunuyla devre 2-0 sona erdi.

TRABZONSPOR "UYARI"LARLA ÇIKTI

Trabzonspor'da ilk yarının sonunda sakatlanan Kadir Keleş yerine sol beke Aykut Demir geçti. Bordo mavili ekipte ikinci yarı için soyunma odasından çıkan oyuncuların moral olarak toparlandığı ve birbirlerine sürekli bazı uyarılarda bulundukları görüldü.

Gaziantepspor ikinci yarıya kontraatak planlarıyla başlarken, Trabzonspor oyunu rakip yarı alana yıktı. 54'te Paulo Henrique ile golün habercisi geldi. 57'de ise hakem İlker Meral çok tartışılan bir kararla penaltı noktasını gösterdi. Gaziantepsporlu oyuncular uzun süre hakeme itiraz etti. Topun başına gelen Malouda, kaleci Karcemarskas ile topu ayrı köşelere gönderdi ve farkı 1'e indirdi.

ARKA ARKAYA GOLLER

Gaziantepspor'un bu gole cevabı gecikmedi. Henüz 64'te Abdou Traore, kornerden gelen topa yaptığı kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı. Gaziantepspor tam "oh" demişken, büyük bir savunma hatası yaptı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Emre Güral, 67'de Trabzonspor adına farkı 1'e indirdi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde ilk yarının başındaki senaryo tekrarlandı. Gaziantepspor Cenk Tosun ve Traore ile etkili oldu, gole yaklaştı ancak farkı 2'ye çıkaramadı. Trabzonspor'un ise kondisyonunun düştüğü ve blok halinde ileri çıkamadığı görüldü. Yine de Emre Güral, Mustafa Yumlu ve Malouda ile oldukça net pozisyonlara girildi. Fakat 1 puanı getirecek golü bulamadılar.

Maçın son pozisyonunda 4'e 0 pozisyon yakalayan Gaziantepspor, Abdou Traore'nin cömertçe bu pozisyonu harcaması sonrası galibiyeti unuttu ve oyuncular saha içersinde birbiriyle itişti. Teknik direktör Sergen Yalçın hem pozisyona hem oyunculara çok kızdı. Daha sonra oyuncular Stankevicius ve Traore'yi ayırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler