Fikret Orman: Şenol Güneş'i istemeyen istifa eder.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, ortak basın toplantısı düzenledi.

Fikret Orman: Şenol Güneş'i istemeyen istifa eder.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın Belçika'nın Genk takımını ağırlayacak olanBeşiktaş'ta mücadele öncesindeki son hazırlık maçı öncesinde başkan Fikret Orman ve teknik direktörŞenol Güneş ortak basın toplantısı düzenliyor.

Basın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

Fikret Orman: Şenol hocayla üçüncü hamlede beraber çalışmaya başladık. 2012'de ilk geldiğinde değerli hocamız Trabzonspor'la çalışıyordu sezon sonunda kendisiyle görüşmek istedim ancak olmadı. Bursaspor'daki görev süresi bittikten sonra birlikte çalışmaya başladık. 3,5 senedir birlikteyiz. Şenol hocaya 'Şenol abi' tanımını 1980 senesinden geliyor, o yıldan beri bir diyaloğumuz var. 12 yaşındaydım, hoca da Trabzon'un kaptanıydı. O dönemden beri tanışıklığımız var. 3.5 yıl içinde Şenol Hoca bir güne bir gün, 'paramı ödeyin, paramı istiyorum' demedi.

"ARAMIZDA HİÇBİR ZAMAN PARA KONUSU OLMADI"

"Biz stadımızın olmadığı, şampiyon olduğumuz sene sıkıntılı bir süreçten geldik. O gün olmadığı gibi bugün de bunlar gündemimizde olmadı. Hocamızın kamuoyu önünde oyuncular da dahil olmak üzere 'paragöz' algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bizim aramızda hiçbir zaman para konusu muhabbeti olmadı. Hatta aramızda sevgi ağırlıklı ilişki olduğu için kontrat yaparken de uzatırken de para konusu ben konuşmadım hocayla. Şunu söylemiştir, 'Oyuncularımın ödemesini yapılmasını istiyorum' demiştir. Şunu da demiştir 'Oyuncuların parasını ödemeden transfer yapmayın, böyle yaparsak takımın dengesi bozulur' demiştir. Cenk Tosun satıldığı zaman da önce takımımızın parasını ödeyelim demiştir. Bizim geçen seneyle alakalı ödemelerimizi ağustos ayı sonunda yaptık. Bu seneyle alakalı hocamıza ödeme yapmadık. Önümüzdeki günlerde ödemeleri yapacağız. Hocamız 'Bütün takıma ödeme yaptınız, bana niye yapmadınız' dolaylı dolaysız böyle bir şey demedi."

"HOCAMIZ, MİLLİ TAKIM'A GİTMEK İSTEMEDİ"

"Hocam 'Milli Takım'a gitmek istiyorum' demedi. 1 ay evvel sözleşme yeniledim benim işim Beşiktaş'tır' dedi. O gün gitmek isteseydi biz o ilişkiyi bitirirdik. Milli Takım konusunu da kapattık"

"Hocam mutsuz, ben de mutsuzum. Kaybettiğimiz için mutsuzuz. Sokaktaki taraftarımız da mutsuz. Bizim işimiz camiayı mutlu etmek. Bunu çözecek kişiler biziz. Geçmiş kimseleri refere ederek bu işin içinden çıkamayız. Transfer edilen bir futbolcu başarılı olursa bunu beceren biziz. Başarısızlıkta da beceremeyen biziz. Güneşli günler görmüyoruz, Şenol Güneş de burada ancak yarın güneşli günler gelecek. Üç senelik çalışmamızda evet çok kötü bir lig sezonu geçirdik, çok başarılı bir Şampiyonlar Ligi serüveninden sonra. Bayern Münih'i geçmeliydik. Dördüncü olmayı kimse beklemiyordu. Daha fazla çalışacağız, mazeret uydurmayacağız, işimizi iyi yapma gayretinde olacağız."

"En sevmediğim laf 'Arkasındayım, yanındayım, önündeyim' Beşiktaş Başkanıyla teknik direktörü Şenol Güneş buradayız, işimize bakıyoruz. Bir tek işimiz vardır, şampiyon olmak. Bu kişisel bir şey değildir. Tek derdimiz, vizyonumuz, misyonumuz kupa kaldırmaktır. Arada kavgalar, fikir ayrılıkları olur. Her ailenin içerisinde var bunlar. Hele 3,5 senelik ilişki olduğu zaman, orada farklı şeyler olur. Namuslu insanların, para alıp emek harcayan insanların, egolarını bırakarak işlerini yapma gayretleri olur. Biz de onu yapıyoruz."

"İHTARNAME ÇEKENLER VAR MI? VAR"

"Futbolculara ödeme yapılıyor mu? Ülkemizde mayıs üzerinde yüzde 50'nin üzerinde bir döviz artışı var ve gelirlerimiz TL bazında. Geçen sene de dördüncü olduk. Beşiktaş kadrosu ve tecrübesi, Şampiyonlar Ligi ve üst düzey başarılar üzerine kurulmuştur. Beşiktaş'ın geldiği nokta bugünün sıkıntısı değildir. Stadını, tesislerini yapmış takımını kurmuş, şampiyonluklar olmuş. Kontratlar Euro bazında yapılmış ve dördüncü olmuşuz. Euro kuru artmış ancak Beşiktaş lisans alan bir kulüp, ödeme alamadan lisans alamazsınız zaten. Mali durumda en iyi olan kulüp biziz, elimizden geleni yapıyoruz. İhtarname çekenler oluyor mu? Oluyor. Engelleyeceğimiz şeyler değil. Olan bu tip şeyleri kontrat yenilemeye geldiğinde yenilemeyiz ve yollarımızı ayırırız. Kendi kültürümüzle olan insanlarla yola devam edeceğiz"

ŞENOL GÜNEŞ'LE SÖZLEŞME YENİLECEK Mİ?

"Bizim yönetimimiz 2019'a kadar. 2019'dan sonrası için seçilmiş bir başkan değilim. 2019'dan sonra Şenol hocayla tekrar oturup konuşuruz. Kamuoyuna şirin gözükmek için bunları konuşacak değiliz. Hocanın bize, bizim de ona güven problemimiz yoktur."

Şenol Güneş: Ben Beşiktaş'ta olmaktan mutluyum, başkan da mutlu. Bu tip şeyleri gündeme getirmeyelim.

"ŞENOL GÜNEŞ'İ İSTEMEYEN VARSA İSTİFA EDER GİDER"

Fikret Orman: Şenol Güneş'i istemeyen yönetim kurulu üyelerimiz yok. Büyük konuşmayayım, olabilir mi olabilir. Ancak onla da yollarımızı ayırmak da olabilir. İstemeyen varsa beyaz kağıda imzasını atar, istifa eder gider. 

"ALDIĞIMIZ SKORLARDAN MUTLU DEĞİLİZ"

"Aldığımız skorlardan mutlu değiliz. Ligin daha başındayız. Bu derenin altından daha çok sular akar. En tecrübeli başkanlardanım. Şenol hoca da 30 seneden fazla başkan. Çözmek bizim işimiz. El ele vereceğiz, dedikoduyla değil işimizle uğraşacağız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor